Fridhem

 

 

Energismarta och moderna hyresrätter i en oas i centrum

174 energismarta hyreslägenheter i det nya och centrala kvarteret Fridhem är nu klara och i oktober 2013, två år efter första spadtaget, fylldes hela kvarteret av förväntansfulla och klimatsmarta hyresgäster.

 

Så sa Eidars VD om byggnationen av Fridhem
- Jag är otroligt stolt över Fridhem, säger Eidars VD Urban Blom. I en ekonomisk berg- och dalbanekonjunktur är det både smart och modernt med hyresrätter. Man slipper tänka på hur fastighetsmarknaden eller låneräntan ser ut. I en hyresrätt har man alltid friheten och är inte styrd av konjunkturen. Man bor så länge man vill, med god service, och har bara tre månader uppsägningstid, oavsett det ekonomiska läget i samhället.


Lägenhetsstorlekarna i Fridhem varierar från 1 rum och kök till 4 rum och kök. Alla moderna, med stort ljusinsläpp och byggda som det mest energismarta som finns idag, nämligen Passivhus. Det betyder att lägenheterna inte behöver element. Istället fångar lägenheten, med tjockt isolerade väggar och bra ventilation, upp värmen från människorna och de elektriska apparaterna. Eidars nya kvarter i Fridhem är faktiskt Sveriges största Passivhusprojekt.
Under gården byggs ett parkeringshus med hiss upp i husen och på innergården blir det parkeringsplatser. De 30 lägenheterna i Trygghetsboendet är extra anpassade för att underlätta framkomligheten och för den som vill umgås med sina grannar finns ett gemensamhetsrum på bottenvåningen att träffas i.


Med 174 nya lägenheter bidrar Eidar till Trollhättans Stads målsättning ”70 000 invånare 2030”. Men Eidar följer också stadens gröna profil och bygger på det mest miljövänliga och energismarta sätt som finns på marknaden idag.

- Vi bygger bokstavligt talat för framtiden. Vi bygger modernt, ljust, öppet. Vi bygger hållbart och långsiktigt med grönt i fokus. Vi bygger med en framtidstro på Trollhättan och vi bygger tillgängligt för att man ska kunna bo livet ut hos oss. Det är med stolthet jag ser våra moderna hyreslägenheter växa fram i centrum, säger Urban Blom, VD för AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag.
Under hösten blir det ett par olika visningar. Först tjuvstartar Eidar med en stomvisning där besökarna får en bild av hur lägenheterna kommer att se ut. Och senare under hösten visar Eidar upp de färdiga lägenheterna.

 

Vill du veta mer om kvarteret Fridhem?


Välj bland rubrikerna till vänster under Fridhem för att läsa om till exempl Trygghetsboende och om hur Passivhus fungerar.

Kontakta Eidars uthyrning på telefon 0520-877 00 eller besök dem i bobutiken på Spannmålsgatan 13.

Men börja alltid med att registrera dig och din intresseanmälan på lägenhet på vår hemsida.

Husen är byggda som det mest miljövänliga alternativet som finns idag; Passivhus.
Fridhem är Sveriges största passivhusprojekt. Läs mer här om Passivhus.

 

 

Klicka här för att se planlösningar

 

Klicka här för att läsa mer om Fridhem

 

Illustrationer över Fridhem:

1. Punkthusen

 

2. Punkthus och lamellhuset mot Drottninggatan

3. lamellhus längs med Drottninggatan (Inifrån gården)