Lägenhetstemperatur

Temperaturen i en lägenhet ska ligga mellan 20-21 grader. Elementen justeras automatiskt efter utomhustemperaturen och håller en anpassad värme för att hålla rätt temperatur i lägenheten.
När hösten och vintern närmar sig och det börjar bli kyligt ute händer det att hyresgäster kontaktar oss för att deras element bara känns ljumna.


Så här funkar det:
Din hand har en temperatur på ungefär 37 grader. Om elementet inte är varmare än handen upplever vi att det inte kommer värme från det. Det gör det alltså. För är det inte särskilt kallt ute så är elementen kanske bara ljumna eftersom det faktiskt inte krävs mer för att hålla rätt temperatur i lägenheten.


Kallt ute, kallt element?
Kontrollera att du satt på termostaten.
Om inte; Vrid på det och känn sedan om du märker någon skillnad på elementet. Röret från golvet till elementet värms upp först. Känn med handen på röret. Om det inte blir varmare på några minuter bör du kontakta Eidar.


Tycker du att lägenheten är för kall?
Ibland upplever hyresgästen det som kallt trots att elementen fungerar som de ska. Vårt första tips är att du själv mäter temperaturen i lägenheten genom att placera en termometer mitt i rummet en dryg meter ifrån golvet. Visar termometern kallare än 20 grader, kontakta Eidar.

I de fallen kan vi "logga" din lägenhet. Det vill säga att vi placerar en dosa mitt i lägenheten på ca en meters höjd som mäter temperaturen under en tidsintervall. Vi får då fram en exakt kurva på temperaturnivå och temperaturskillnader under dygnet.