Hyresbetalning & Ekonomi

Hyra

Betalning av hyran
Hyran betalas i förskott, vilket betyder att nästkommande månadshyra ska vara inbetald före aktuella månadens slut.

E-faktura

Fler och fler väljer att betala räkningarna via internet och är glada över att få färre papper att hålla reda på. Detta är ett miljövänligt alternativ som dessutom minskar posthögen där hemma. Läs mer här


Autogiro
Eidar tänker på miljön och uppmuntrar därför till autogiro där pappersfakturan uteblir. Med autogiro har du bekvämligheten att få hyran dragen automatiskt varje månad. Läs mer här


Krav och inkasso - INTRUM JUSTITIA

lla kan hamna i ekonomisk knipa någon period. Ett tak över huvudet och ett hem att trivas i är ett måste för att må bra i livet. För att inte riskera att hamna efter med hyran vill vi ge några råd och lite information. 
Hyran betalas i förskott, senast sista dagen i månaden innan. Hyran för april ska alltså vara betald senast den 31 mars. 
Om hyran inte finns på Eidars konto 8 dagar efter förfallodatum skickar Intrum Justitia ut ett inkassokrav med den lagstadgade avgiften 160 kronor (fr.om 18 mars höjs det till 180 kr). 
Kontakta Intrum Justitia om du fått ett inkassobrev och har problem att betala hyran. Ju tidigare du kontaktar dem 
desto större är möjligheterna att ni tillsammans kan lösa dina problem. Kontaktuppgifterna kommer du som är berörd att se på det inkassokrav som skickas till dig.
Kontakta Trollhättans stad för att få konsumentrådgivning eller för att undersöka möjligheten till försörjningsstöd. 
Kontakta Bobutiken för att se om det finns möjlighet att byta till ett mindre- eller billigare boende som är mer ekonomiskt hållbart

Alla kan hamna i ekonomisk knipa någon period. Ett tak över huvudet och ett hem att trivas i är ett måste för att må bra i livet. För att inte riskera att hamna efter med hyran vill vi ge några råd och lite information om hur du ska gå till väga när ekonomin tillfälligt inte går ihop och vilka konsekvenser det kan få om hyran uteblir. 

  • Hyran betalas i förskott, senast sista dagen i månaden innan. Hyran för april ska alltså vara betald senast den 31 mars. 
  • Om hyran inte finns på Eidars konto 8 dagar efter förfallodatum skickar Intrum Justitia ut ett inkassokrav med den lagstadgade avgiften 180 kronor. 
  • Kontakta Intrum Justitia om du fått ett inkassobrev och har problem att betala hyran. Ju tidigare du kontaktar dem  desto större är möjligheterna att ni tillsammans kan lösa dina problem. Kontaktuppgifterna kommer du som är berörd att se på det inkassokrav som skickas till dig.
  • Kontakta Trollhättans stad för att få konsumentrådgivning eller för att undersöka möjligheten till försörjningsstöd. 
  • Kontakta Bobutiken för att se om det finns möjlighet att byta till ett mindre- eller billigare boende som är mer ekonomiskt hållbartAlla kan råka ut för ekonomiska bekymmer vid något tillfälle i livet.
 

Läs mer här

 


Betalning från utlandet


För dig som vill göra betalning till Eidar från utlandet måste följande uppgifter anges:
IBAN: SE85 9500 0099 6042 0299 2089
BIC: NDEASESS
Bank accountnumber: 9960 420299 2089
OBS! Glöm ej att ange vem avsändaren är och vad betalningen avser.

 

Payment from abroad

If you want to make payment to Eidar from abroad must specify:
IBAN: SE85 9500 0099 6042 0299 2089
BIC NDEASESS
Bank Account Number: 9960 420299 2089
NOTE! Do not forget to specify who the sender is and what the payment relates.

 

Min hyresgästsida - saldo och OCR

Under "mina sidor" kan du logga in på din hyresgästsida. Förutom funktioner som felanmälan, tvättstugebokning, lägenhetssökning etc så kan du även se dina avtal och saldo. Din hyresavi finns där med alla uppgifter du behöver för att kunna göra inbetalning eller skriva ut nästkommande månadsavi.