FÖR HYRESGÄSTER

Ditt hem

Det finns många saker du behöver känna till som hyresgäst hos Eidar. Här har vi samlat den viktigaste information om ditt hem.

Hitta rätt

Vi har gjort om på eidar.se och samlat vår hyresgästinformation på några olika sidor:

 

Din lägenhet –  Här hittar du information i en A-Ö lista med sådant som gäller inne i din lägenhet, exempelvis ventilation, hemförsäkring eller hur man rensar golvbrunnen.

 

Huset & gården –  Här hittar du information om vad som gäller i de gemensamma utrymmena såsom gården och tvättstugan eller om du störs av dina grannar. Även här listas informationen i en A-Ö lista.

 

Hyra & betalning – Här kan du läsa om hyra, betalsätt och vad du ska göra om du inte kan betala hyran i tid.

 

In- och utflyttning – Här hittar du information om uppsägning, flyttanmälan och andra saker som är viktiga att tänka på när du ska flytta ut eller in.

 

Byte- och andrahandsuthyrning – Här hittar du regler och blanketter kring andrahandsuthyrning och direktbyte samt information om vad som gäller när du vill ha en inneboende.

 

Tips & råd – Här hittar du filmer som visar hur du kan lösa vardagsproblem så som att byta säkringar eller hålla rent i golvbrunnen.

 

Mina sidor – På Mina sidor hittar du information som är specifik för dig och ditt boende, det är även på Mina sidor som du kan göra felanmälan och störningsanmälan samt anmäla intresse på lägenheter.