FÖR HYRESGÄSTER PÅ

Gulsparven

Välkommen hem till Gulsparven. Här hittar du som hyresgäst information om ditt nya boende.

 

Felanmälan och hjälp från Eidar

Vi har nu flyttat tillbaka in på Eidar Center på Granngården men finns fortsatt tillgängliga på Gulsparvens speciella telefonnummer 073-558 64 99 fram till 31 juli.

 

På Mina Sidor och i Eidar appen kan ni felanmäla. Eftersom det är semestertider kommer endast de mest akuta ärendena lösas nu och mindre akuta ärenden kommer få vänta till efter semestrarna.

 

De vanliga kontaktvägarna hittar ni under Kontakt.

 

 

Praktisk information om ditt boende

Barnvagnsrum

I entréplanet på alla hus finns ett låst barnvagns- och rullstolsförråd som du kommer åt med din passerbricka.

 

Distrikt Öst

Gulsparven tillhör distrikt Öst.

 

Cykelgarage

På gården finns möjlighet att parkera cykeln i ett öppet cykelgarage där den står väderskyddad.

 

Gästlägenhet

På Furulundsvägen 15 finns en övernattningslägenhet som ni som hyresgäster kommer kunna hyra. Gästlägenheten kommer ställas i ordning under sommaren 2019 och vara möjlig att hyra från början av september. I lägenheten kommer det finnas fyra sängplatser, toalett och dusch samt en kokvrå. Lägenheten är på cirka 37 kvadratmeter. Mer information om priser och hur bokningen går till kommer . 

 

Odlingslotter

På området finns några odlingslotter som Eidar har planterat i. Det är fritt fram att sköta om odlingarna och att nyttja det som odlas. Från och med våren 2020 kommer det vara möjligt att hyra odlingslotter för att odla själv. Är du intresserad av att odla så kontakta Eva Torell på Eidar (eva.torell@eidar.se)

 

Samlingslokal

På Furulundsvägen 15 finns en samlingslokal som kan hyras av boende i kvarteret. Från inflyttning fram till och med 12 juli kommer samlingslokalen användas som ett tillfälligt Eidar kontor. Under sommaren 2019 kommer samlingslokalen ställas i ordning och den kommer vara möjlig att hyra från början av september. I slutet av sommaren kommer mer information komma om vad som gäller om man vill hyra lokalen samt vad det kommer kosta. 

 

Sophantering

Under perioden 24/6 – 5/7 kommer det finnas två containrar på plats för att ni ska ha möjlighet att slänga skrymmande kartonger och andra sopor. I containrarna får ni slänga det mesta, men ingen elektronik får slängas där.

 

Inom kort kommer vi publicera en karta över området där det finns utmärkt var mat och restavfall ska slängas, var tidningsåtervinningen finns, var du hämtar papperspåsar till matavfall men även var du hittar cykelgarage, övernattningslägenhet och gemensamhetslokal.

I fullsorteringsstationen kan du slänga matavfall, restavfall, pappersförpackningar, tidningar, plast, metall, ofärgat glas, färgat glas, batterier och glödlampor.

 

 

Vanliga frågor och svar

 

Vad gäller för inflyttningen och den tiden som jag fått?

För att ge alla hyresgäster möjlighet att påbörja flytten till sin nya lägenhet innan 1 juli så har alla fått en egen tid för inflyttning. Det är många hyresgäster som ska flytta in under några få dagar så schemat är tight. Alla har fått en egen tid när bara du får använda hissen för att flytta möbler och flyttlådor.

 

Du har sedan möjlighet att ställa flyttlådor och möbler på ditt våningsplan ytterligare några timmar innan nästa hyresgäst på samma våningsplan flyttar in. Tänk på att du kan ha grannar som redan har flyttat in och bor på samma våningsplan som du flyttar in på.

 

Andra hyresgäster kan ha flyttat in innan dig och givetvis måste de kunna använda hissen för att ta sig upp och ner från sin lägenhet men det är bara du som får använda hissen för att flytta möbler och kartonger under din bokade flyttid.
Du kommer kunna köra in på gården och parkera utanför din ingång. När din flyttid är över vill vi att du flyttar bilen så att nästa hyresgäst kan parkera utanför porten.

 

Tips!
– Börja med de tyngsta möblerna. Du kan ställa av saker på ditt våningsplan men tänk på att grannen kan ha flyttat in
– Tänk på att vara försiktig när du flyttar in så att du inte skadar möbler, väggar eller golv.

 

När får jag parkera min bil på den plats som jag har hyrt?

Efter klockan 12.00 den 1 juli kan du parkera din bil på din parkeringsplats

 

Vi har 2 bilar, kan vi hyra en parkering till?
Då får du ställa upp dig i kön för fordonsplats. Lediga parkeringar kommer annonseras på eidar.se och den med flest köpoäng i fordonskön får den platsen som blir ledig.

 

Var kan mina gäster parkera?

Besökande kan använda de p-platser som tillhör förskolan på helger och mellan klockan 18 – 06 på vardagar.

 

Jag kommer att köpa en del nya möbler nu när jag flyttar in i min lägenhet. Finns det något soprum där jag kan slänga kartongerna?

Ja, dels finns det fullsortering inom området och det är bra om ni sorterar så mycket som möjligt. Vi kommer även ställa ut två containrar under perioden 24/6 – 5/7 för att ge er möjlighet att slänga större skrymmande sopor. I containrarna får det mesta slängas, men ingen elektronik.

 

Finns det något cykelrum?
Det finns cykelparkering under tak utomhus. Flera av er kommer även ha plats i ert vindsförråd att förvara cykeln där. Hissen går hela vägen upp till vindsförråden.

 

Får jag hänga upp en TV på väggen?
Ja det får du. Tänk på att använda skruv som är anpassad för väggen och att du den dagen du flyttar ut även spacklar igen hålen. Mellan lägenheterna är det betongväggar och inom lägenheten består väggarna av dubbelgips. Reglar sitter med cc 45 cm (det innebär att det är 45 cm från mitten av regeln till nästa regels mitt)

 

Kan jag parkera framför mitt hus för att lasta i- och ur packning?

Ja du får parkera inne på området 10 – 15 minuter för i- och urlastning. Tänk på att under tiden fram till 1 juli kommer det vara flyttbilar som parkerar framför uppgångarna, så under den tiden får du inte lov att parkera framför huset för i- och urlastning.

 

Vilket förråd är mitt?
På listen ovanför din ytterdörr står ett nummer. Det numret ska även stå på ditt förråd. Förrådsnumret hittar du på gallret ovanför förrådsdörren.

 

Jag vill köpa mer inredning till min garderob, vilket märke är det på den?

Det är Marbodal.

 

Jag vill gärna ha en inflyttningsfest för att fira med mina vänner att jag har flyttat in i min nya fina lägenhet, är det ok?
Givetvis ska man kunna ha en fest för att fira att man flyttat in i en ny lägenhet. Som hyresgäst är du skyldig att visa hänsyn till dina grannar och att inte störa, men om du berättar innan för dina grannar att du ska fest så brukar de ha förståelse för det, om det inte sker för ofta. Att prata med grannarna är ett bra sätt att undvika missförstånd och irritation.