VI BYGGER

Hem till framtiden

Minst 1 000 nya hyreslägenheter i Trollhättan fram till år 2030. Det är innebörden av vår satsning Hem till framtiden. Flera byggprojekt är redan genomförda eller igångsatta.

Vi tänker bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter i Trollhättan

Hem till framtiden rymmer ett tiotal ny- och ombyggnadsprojekt. Satsningen är vårt sätt bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030. Flera projekt är redan igång, medan andra fortfarande är på planeringsstadiet. Här hittar du mer information om Hem till framtidens alla projekt.

 

 

 

Sjuntorp: ca trettio lägenheter i små flerbostadshus

På en betesmark längs med Kyrkvägen och Torpavägen, mellan förskolan Stommen och fabriksområdet vill vi bygga några lägre hus med totalt 30 – 40 lägenheter.. I dagsläget pågår arbetet med detaljplanen. Om utredningar visar bra resultat, planarbetet löper på och den ekonomiska kalkylen ser bra ut så är underlaget klart för att göra det möjligt att påbörja byggnationen under hösten 2020.

Lärketorpet

I den nya stadsdelen Lärketorpet i Trollhättan vill vi vara med och bygga hyresrätter. Eidar vann en markanvisning som gäller för cirka 40 bostäder i Lärketorpets nordvästra del som är etapp ett i området. Det innebär att Eidar nu i samråd med Trollhättan Stad påbörjar studier av hur byggnationen kan genomföras. Detaljplanen för området håller på att utvecklas av Trollhättan Stad i samråd med berörda parter såsom Eidar. Möjlig byggstart 2021.

Kvarteret Blåvingen: Barnvänligt på ett växande Lextorp

Kvarteret Blåvingen på Lextorp ger oss ett lite extra barnsligt pirr i magen. Här tänker vi satsa på upp till fem nya bostadshus med ett 60-tal lägenheter, som sett till omgivningarna är perfekt inte minst för barnfamiljer. Kullarna i området blir härliga pulkabackar på vintern och konstgräsplan vid Granngården bjuder in till sommarkvällar med mycket fotboll och spring i benen. Närheten till skogen och de lummiga trädgårdarna är dessutom perfekta för kurragömmalek. Husen blir upp till sex våningar höga och här finns rum för alla åldrar. Närheten till motionsspår och parker bjuder in till att vara mycket ute. Projektet är under utredning.

Vårvik : Historisk mark med närhet till kanalen

Mitt i det lantliga lugnet runt det gamla industriområdet för Stridsberg & Björck, som en gång i tiden tillverkade sågklingor till alla sågverk runt älven, hoppas vi få bygga attraktiva hyreslägenheter. Kombinationen av utsikt över kanalen och närheten till Trollhättans centrum gör Stridsbergsområdet till en speciell plats, full av möjligheter.  

Pågående projekt

Innovatum: 140 lägenheter för studenter

På det inspirerande och kreativa Innovatumområdet planerar Eidar att bygga runt 140 studentlägenheter.

Hagtornsstigen: Demensboende med 45 lägenheter

Vi utökar fastigheten Stjärtmesen 12 med en ny byggnad som kommer rymma en avdelning tillägnad demensboende.

Stenlidenvägen: 10 lägenheter i ett boende för personer inom socialpsykiatrin

Vi bygger 10 lägenheter i två radhuslängor på uppdrag av Trollhättan Stad.

Avslutade projekt

Kvarteret Gulsparven164 lägenheter i Dannebacken

I kvarteret Gulsparven på området Dannebacken, nordost om centrum, har vi byggt totalt 164 nya lägenheter och en förskola. Lägenheterna stod klara för inflyttning i juni 2019. Läs mer om Gulsparven.

Kvarteret Mars: 177 miljömärkta citylägenheter

I december 2018 var det inflyttning i 177 nybyggda Svanenmärkta hyresrätter – mitt i centrala Trollhättan och med några minuters promenad till kanalen. Med tanke på att kvarteret Mars är granne med Trollhättans Resecentrum är det ett perfekt val för dig som pendlar. På 35 minuter är du exempelvis nere i Göteborgs innerstad. Läs mer om Mars.

Kvarteret Magnetiten: 20 studentlägenheter i Skogshöjden

I idylliska Skogshöjden har vi byggt 20 stycken nya studentlägenheter. Lägenheterna på 1,5 rum med pentry och egen entré från markplan, stod klara i september 2018 när höstterminen började och har bidragit till att Trollhättans Stad kunnat fortsätta uppfylla bostadsgarantin för stadens studenter. Läs mer om Magnetiten.