PROJEKT

Guldvingen - drygt 500 lägenheter på Lextorp renoveras

Drygt 500 lägenheter i kvarteret Guldvingen på Lextorp får nya stammar, kök och badrum i den jätterenovering som nu pågår. De för Trollhätteborna kända brungulrandiga höghusen är snart ett minne blott då fasaderna i samband med den stora renoveringen byter skepnad från 1970-tal till 2020-tal.

DOKUMENT

Projekt Guldvingen

Våren 2019 påbörjades arbetet inom Projekt Guldvingen i form av att alla kvarterets innergårdar rustas upp och får nya uteplatser och lekplatser med olika teman som rymd, vatten, skog och sten. Renoveringen av lägenheterna påbörjades i augusti 2019 och är klar i det första trapphuset på Lextorpsvägen 45, näst på tur är Lextorpsvägen 43. Inom projektet ska Eidars drygt 500 lägenheter i de sju höghusen i kvarteret Guldvingen renoveras och moderniseras. De för Trollhätteborna kända brungulrandiga höghusen är snart ett minne blott då fastigheternas fasader byter skepnad från 1970-tal till 2020-tal.

 

I renoveringen ingår följande:

  • kök
  • ytskikt i badrum/WC
  • avloppsstammar
  • ventilation
  • fönster
  • balkongdörrar
  • el
  • tvätt och målning av fasader
  • upprustning av utomhusmiljö med temaparker

Totalentreprenör för renoveringsprojektet är Serneke.

 

Ett lyft för stadsdelen Lextorp

För Eidar är renoveringen av Guldvingen en del av ett viktigt hållbarhetsarbete, både ur ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.

 

– Detta är en det av vår satsning på att lyfta hela stadsdelen Lextorp. Vi vill att de som bor här ska trivas, samtidigt som vi vill förnya allmänhetens bild av området. Genom att skapa en trygg och levande stadsdel som attraherar människor med olika bakgrunder bidrar satsningen också till integration, resonerar Urban Blom.

 

En av hyresgästerna som redan stortrivs  i kvarteret, men ser fram emot renoveringen är Maria Mac Donald. I oktober 2019 är det hennes tur att flytta ut tillfälligt under tiden hennes lägenhet renoveras.

 

– Det ska bli jätteskönt att få ett nytt fräscht kök och badrum. Jag har valt ljusgrå köksluckor och en ljust grå trämönstrad golvmatta. I badrummet valde jag ljusgrå nyans på klinkers och på kakel bakom toalettstolen och i duschen.

Samtidigt som vi bygger nytt vårdar vi det vi har. Vi renoverar och förbättrar löpande Eidars befintliga fastigheter.

,