PROJEKT

Gulsparven - hyreslägenheter för hela livet

I juli 2019 står 164 nya lägenheter i kvarteret Gulsparven klara för inflyttning. Intresset för området har varit mycket stort och här finns något för alla. Familjevänliga radhus blandas med smarta och trevligt utformade flervåningshus med 1-4 rum och kök, allt smakfullt inramat av grönområden, vackra planteringar och

För hyresgäster

På denna länk hittar du som hyresgäst på Gulsparven information om ditt nya boende.

 

Kvarteret Gulsparven – här finns plats för hela livet

Gulsparven är kvarteret för dig som funderar på att flytta hemifrån, eller för er som vill bli sambos eller redan bildat familj. Här finns också bostäderna för dig som vill bo extra smidigt och bekvämt som pensionär och för dig som har en funktionsnedsättning och behöver ett boende med särskild service. Det är kort sagt ett kvarter för hela livet.

 

Välplanerade lägenheter med möjlighet till mycket umgänge

Kvarteret består av 164 hyreslägenheter, fördelade på 7 hus och 2 radhuslängor. Vi erbjuder 1-4 rum och kök i storlekarna 35-100 kvadratmeter med hyresrättens alla fördelar. Lägenheterna är ljusa och moderna med ekparkett och klinker i entré och badrum.

 

Alla hyresgäster har tvättmaskin och torktumlare i badrummet och en generös balkong/uteplats som blir ett uppskattat extrarum under vår- och sommarhalvåret. På området finns en gemensamhetslokal med rum för möten och kalas samt en övernattningslägenhet som alla hyresgäster får låna eller hyra vid behov.

 

Husen är smakfullt inramade av stämningsfull belysning och varierande grönområden med vackra planteringar, fyra lekplatser och boulebana. Kvarterets grillplats blir en naturlig mötesplats i området och vid de olika odlingslådorna kan du stimulera dina gröna fingrar.

 

Trygghetsboende – bo själv, tillsammans med andra

Våra populära Trygghetsboenden är till för dig som vill bo själv men önskar leva ett aktivt och socialt liv på äldre dagar. Här erbjuder vi lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök till dig som fyllt 65 år. I husets gemensamhetslokal kan du välja när du vill umgås med dina jämnåriga grannar och ta del av de aktiviteter som vår Trygghetsboendevärd anordnar. I lägenheterna har vi lagt extra fokus på tillgänglighet och erbjuder ett tryggt och bekymmersfritt boende som underlättar vardagen.

 

Alla lägenheter är uthyrda

Intresset för kvarteret Gulsparven har varit stort och när uthyrningen startade i september så hyrdes alla lägenheter fort ut.

Gulsparven är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Vi har velat skapa naturliga mötesplatser där grannarna kan träffas och umgås"

Micael Ekberg, Arkitekt på Studio Ekberg

Trevlig bostadsmiljö med fokus på trivsel

 

Kvarteret Gulsparven är ritat av Studio Ekberg och arkitekt Micael Ekberg berättar att deras mål har varit att skapa en helhet där byggnader och grönområden bidrar till en trevlig och trygg bostadsmiljö. Tak, fasader och fönster har samma kulör, antingen ljusgrått, mörkgrått eller tegelrött. Blanka balkongräcken i aluminium och välkomnande entréer i trä kommer lyfta intrycket och ge kvarteret karaktär.

 

– Utemiljön är inbjudande med olika träd, buskar och planteringar och med hjälp av exempelvis odlingslådor, lekplatser och boulebana har vi velat skapa naturliga mötesplatser där grannarna kan träffas och umgås. Vi har även lagt extra vikt på belysning då det förstärker känslan av trygghet, säger Micael.