165 nya lägenheter på

hemtrevliga Dannebacken

PROJEKT

Gulsparven

Lagom till hösten 2019 hoppas vi kunna säga välkommen till kvarteret Gulsparven, som erbjuder en hemtrevlig blandning av lägenheter för både barnfamiljer och äldre.

DOKUMENT ÖVERSIKTSBILD

Ett nytt område för både unga och gamla

Sommaren 2017 planerar vi att starta byggandet av 165 lägenheter i kvarteret Gulsparven, i samarbete med Peab. Dessa lägenheter är fördelade på sju olika hus och två radhuslängor. Två hus kommer att vara punkthus med sex våningar och fem hus är lamellhus med fyra våningar. I ett av punkthusen kommer det att finnas ett trygghetsboende med en gemensamhetslokal i bottenplan. Det kommer även att finnas en övernattningslägenhet i området.

 

Samtliga lägenheter i kvarteret Gulsparven är ljusa och fräscha med parkett i alla rum och med balkong eller uteplats. Badrum/WC är helkaklat med klinkers på golvet och tvättmaskin och torktumlare (1rok får en kombimaskin). Diskmaskin är standard i alla 3-4 rok men kan väljas till i de mindre lägenheterna mot en tillvalskostnad.

 

Målet är att samtliga 165 lägenheter ska stå klara för inflyttning under hösten 2019.

 

Trygghetsboende och förskola

Gulsparven kommer också att få ett Trygghetsboende för äldre, precis som i kv Fridhem och kv Mars inne i centrum. Även en ny förskola ska byggas, vilket gör området extra attraktivt även för småbarnsfamiljer.

Gulsparven är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan under de kommande 15 åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.