PROJEKT

Gulsparven - lägenheter för hela livet

Just nu pågår bygget av 164 nya hyreslägenheter i kvarteret Gulsparven på Dannebacken. Det är ett aktivt område med närhet till idrottsplatser, motionsspår, skola och vårdcentral men där du också hittar avkopplingen och lugnet när du vill.

DOKUMENT Broschyr Nya hyresnivåer Planlösning Trygghetsboende Planlösning hus 2 & 4 Planlösning hus 3 Planlösning hus 5 & 6 Planlösning hus 7 Planlösning radhus

Kvarteret Gulsparven – här finns plats för hela livet

Gulsparven är kvarteret för dig som funderar på att flytta hemifrån, eller för er som vill bli sambos eller redan bildat familj. Här finns också bostäderna för dig som vill bo extra smidigt och bekvämt som pensionär och för dig som har en funktionsnedsättning och behöver ett boende med särskild service. Det är kort sagt ett kvarter för hela livet.

 

Välplanerade lägenheter med generösa balkonger

Kvarteret består av 164 hyreslägenheter, fördelade på 7 hus och 2 radhuslängor. Vi erbjuder allt från ett till fyra rum och kök i storlekarna 35-100 kvadratmeter. Lägenheterna är ljusa och moderna med ekparkett och klinker i entré och badrum.

 

Alla hyresgäster har tvättmaskin och torktumlare i badrummet samt egen balkong/uteplats, som blir ett uppskattat extrarum under vår- och sommarhalvåret. På området finns en gemensamhetslokal med rum för möten och kalas samt en övernattningslägenhet som alla hyresgäster får låna eller hyra vid behov.

 

Grön innergård med plats för möten och umgänge

Husen är smakfullt inramade av stämningsfull belysning och varierande grönområden med vackra planteringar, fyra lekplatser och boulebana. Kvarterets grillplats blir en naturlig mötesplats i området och vid de olika odlingslådorna kan du stimulera dina gröna fingrar.

 

Trygghetsboende – bo själv, tillsammans med andra

I våra populära Trygghetsboenden erbjuder vi lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök till dig som fyllt 65 år. I de lägenheterna har vi lagt extra fokus på bekvämlighet och planerat dem så att det ska vara enkelt att bo. I bottenplan finns en gemensamhetslokal där du när som helst kan umgås med dina grannar och välja att ta del av de aktiviteter som vår Trygghetsboendevärd anordnar.

 

Ett hållbart kvarter med hyresrättens alla fördelar

Ett boende på Gulsparven är perfekt för dig som värdesätter frihet, helt utan insats. Som hyresgäst får du ett modernt och bra boende där du slipper skuldsätta dig och oroa dig för räntenivåer och amorteringar. Och du kan känna dig trygg med att vi reparerar och underhåller din bostad så att du istället kan använda din tid till det du tycker om att göra.

 

Kvarteret Gulsparven bidrar även till en hållbar utveckling av Trollhättan. Husen på Gulsparven är sk. minienergihus och solcellerna på taken ger energi som vi bland annat använder till fastighetsel. Varmvatten och el mäts individuellt så genom att tänka miljösmart kan du enkelt påverka din månadskostnad.

 

 

 

Gulsparven är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Vi har velat skapa naturliga mötesplatser där grannarna kan träffas och umgås"

Micael Ekberg, Arkitekt på Studio Ekberg

Trevlig bostadsmiljö med fokus på trivsel

 

Kvarteret Gulsparven är ritat av Studio Ekberg och arkitekt Micael Ekberg berättar att deras mål har varit att skapa en helhet där byggnader och grönområden bidrar till en trevlig och trygg bostadsmiljö. Tak, fasader och fönster har samma kulör, antingen ljusgrått, mörkgrått eller tegelrött. Blanka balkongräcken i aluminium och välkomnande entréer i trä kommer lyfta intrycket och ge kvarteret karaktär.

 

– Utemiljön är inbjudande med olika träd, buskar och planteringar och med hjälp av exempelvis odlingslådor, lekplatser och boulebana har vi velat skapa naturliga mötesplatser där grannarna kan träffas och umgås. Vi har även lagt extra vikt på belysning då det förstärker känslan av trygghet, säger Micael.