PROJEKT

Gulsparven - en plats för alla

Under 2019 är det inflyttning i kvarteret Gulsparven på hemtrevliga Dannebacken. Området sjuder av liv och det finns plats för alla, oavsett ålder eller skede i livet.

DOKUMENT Översiktsplan

164 nya hyresrätter

Bygget av kvarteret Gulsparven är i full gång. I samarbete med Peab bygger vi 164 nya hyresrätter fördelade på sju olika hus och två radhuslängor.

 

Fördelning av lägenheter:

  • 1 rum och kök: 32 st
  • 2 rum och kök: 36 st
  • 3 rum och kök: 61 st
  • 4 rum och kök: 35 st

 

Samtliga lägenheter har bra ljusinsläpp och har antingen balkong eller uteplats. Badrum/WC är helkaklat med klinkers på golvet och tvättmaskin och torktumlare som standard. Diskmaskin finns i alla 3-4 rok men kan väljas till i de mindre lägenheterna mot en tillvalskostnad. På området kommer det att finnas en övernattningslägenhet som alla boende har tillgång till.

 

Trygghetsboende och förskola

I ett av sexvåningshusen erbjuder vi ett trygghetsboende med 22 stycken lägenheter för dig som fyllt 65 och vill ha lite extra bekvämlighet. De är noggrant planerade och i bottenplan finns en trevlig gemensamhetslokal som kan att användas för olika aktiviteter för er som bor i huset.

 

På området kommer det även att byggas en ny förskola, vilket gör kvarteret extra attraktivt även för småbarnsfamiljer.

 

En plats för möten och umgänge

Kvarteret Gulsparven sjuder av liv. Gemensamma odlingsplatser, lusthus, lekplatser och bouleplan är några exempel på där de boende kan umgås och mötas spontant. Varierande planteringar, smart belysning och en grund damm för dagvatten skapar en trygg och mysig utemiljö.

 

Gulsparven är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.