PROJEKT

Innovatum- 140 lägenheter för studenter

På det inspirerande och kreativa Innovatumområdet planerar Eidar att bygga runt 140 studentlägenheter.

DOKUMENT

Eidar bidrar till stadens attraktionskraft

Den konsekventa satsningen på att skapa boende för alla som flyttar till stan för att studera har bidragit till att Trollhättan är en av få städer som fått ”grönt ljus” av Sveriges Förenade Studentkår, som bevis på att stan uppfyller bostadsgarantin för Högskolan Västs studenter. Eidar bidrar i alla högsta grad till Trollhättans attraktionskraft som studentstad. Under hösten 2018 stod 20 stycken studentlägenheter klara för inflyttning i Skogshöjden och nu planeras ytterligare ca 140 smålägenheter på Innovatumområdet.

 

Inspirerande miljö för studenter

Eidar har länge letat efter ett lämpligt projekt för att bygga fler studentlägenheter, på samma sätt som tidigare gjorts i kvarteret Elefanten. Just Innovatumområdet är bra ur många aspekter. Bland annat för att det där redan finns mycket forskningsverksamhet som är knuten till Högskolan Väst.

 

Satsningen frigör attraktiva hyreslägenheter

Bygget förbättrar samtidigt bostadsmöjligheterna för de ungdomar som inte studerar, men som också söker efter sitt första egna boende. Lika viktigt som det är för oss att leva upp till studentgarantin, lika viktigt är det att samtidigt göra det möjligt för fler trollhätteungdomar att flytta hemifrån. Fler studentlägenheter minskar konkurrensen om de små lägenheterna i vårt befintliga fastighetsbestånd, påpekar Eidars Ekonomi­chef Owe Lång.

Innovatum är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Lika viktigt som det är för oss att leva upp till studentgarantin, lika viktigt är det att samtidigt göra det möjligt för fler trollhätteungdomar att flytta hemifrån."

Owe Lång, Ekonomichef

Innovatum – konkurrenskraftigt utvecklingscentrum

Innovatum ligger precis intill kanalen, intill Trollhättans vackra sluss- och fallområde. Här låg en gång i tiden verkstadsföretaget Nydqvist och Holm AB (NOHAB) som bland annat tillverkade lok, vattenturbiner och dieselmotorer och som kom att bli Trollhättans ledande företag i över hundra år.

 

Idag är Innovatumområdet ett konkurrenskraftigt utvecklingscentrum där främst många ingenjörsföretag finns representerade. I de gamla fabrikslokalerna går bland annat att hitta Innovatums inkubator, produktionstekniskt centrum och science center. Här ligger även stadens  konsthall och kulturskolan N3.