PROJEKT

Nya studentlägenheter

I idylliska Skogshöjden bygger vi nu 20 nya studentlägenheter som ska stå klara i oktober 2018. Lägenheterna blir 1 ½ rum med pentry där den vanligaste storleken är 32 kvm. Samtliga lägenheter byggs i markplan med egen ingång.

DOKUMENT

I början av februari 2018 kommer AB Eidar, Trollhättans bostadsbolag tillsammans med entreprenören Lidbergs Bygg att påbörja markarbete för att bygga 20 mindre hyreslägenheter i kvarteret Magnetiten  i närheten av Alunvägen i Skogshöjden. Projektet beräknas pågå fram till oktober 2018. Trollhättan är en stor studentstad med gott rykte och vi ser detta som en möjlighet att erbjuda stadens studenter fler attraktiva hyreslägenheter.

 

Vi kommer att bygga två parallella huskroppar med 10 lägenheter i vardera. Lägenheterna blir 1 ½ rum med pentry och egen tvättmaskin i badrummet. Samtliga lägenheter byggs i markplan med egen ingång.

 

Lägenheterna är fördelade på följande storlekar:

  • 4 st – 22 kvm
  • 14 st – 32 kvm
  • 2 st – 35 kvm
Kvarteret Magnetiten 1 är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan under de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Dessa 20 lägenheter blir ett välkommet tillskott på bostadsmarknaden i staden. De gör det lättare att leva upp till studentgarantin och minskar konkurrensen till de små lägenheterna i vårt befintliga fastighetsbestånd."

Owe Lång, Ekonomichef

Attraktiva bostäder i trädgårdsstaden

Skogshöjden är belägen väster om Göta älv, en halv mil norr om stadens centrum. Under slutet av 1980-talet var bygget av nya bostäder som allra intensivast, och såväl småhus som flerbostadshus såg dagens ljus.

 

Tack vare det, och i kombination med områdets vackra grönska, har Skogshöjden fått smeknamnet ”trädgårdsstaden”. Det är, rätt och slätt, en väldigt mysig och trivsam del av Trollhättan. I området finns också matbutik, skola, kyrka, pizzeria och sjukhuset Näl.

 

I denna idylliska stadsdel bygger Eidar nu ytterligare 20 studentlägenheter i markplan som ska stå klara i september.