PROJEKT

Mars - ett grönt kvarter i centrala Trollhättan

I slutet av 2018 startade inflyttningen i 177 nybyggda Svanenmärkta hyresrätter - mitt i centrala Trollhättan och med några minuters promenad till kanalen.

Ett grönt kvarter mitt i centrala Trollhättan

Kvarteret Mars är Trollhättans första Svanenmärkta kvarter och det hittills mest miljövänliga flerfamiljshusen i stadens historia. Här kan du njuta av vardagen med rent samvete. Kvarteret Mars består av fem huskroppar, som byggs runt en härlig innergård med orangeri. Innergården är en plats för alla, ung som gammal, med gott om bänkar, trevlig belysning, lekplats, utegym och härliga planteringar med ätbara frukt- och bärbuskar. Orangeriet passar för avkoppling, kvällsfika eller grannumgänge på den gemensamma gården.

 

I hörnet mot Resecentrum byggs 17 våningar, och hela kvarteret blir som en ny entré in till centrum. Under marken anläggs ett parkeringshus, och samtliga trapphus kommer att gå direkt ner till parkeringsplatserna. I markplan kommer det att finnas lokaler för kontor, butiker och caféer.

 

Klart är att Mars kommer att bli en mycket attraktiv boendemiljö med toppmoderna lägenheter. Samtliga lägenheter i kvarteret Mars är ljusa och har parkett, egen tvättstuga i badrummet och antingen balkong eller uteplats. För att förenkla vardagen har vi placerat förråden i lägenheterna.

 

Trygghetsboende för gemenskap och extra bekvämlighet

I huset mot Järnvägsgatan finns 28 st trivsamma lägenheter i Trygghetsboende för dig som fyllt 65 år. Ett bekymmersfritt boende där du bor själv men enkelt kan välja när du vill ha sällskap. I bottenplan finns nämligen en gemensamhetslokal och uteplats där du när som helst kan umgås med dina grannar och vänner och ta del av de gemensamma aktiviteter som vår bovärd anordnar.

 

Lägenheterna i Trygghetsboendet är noggrant planerade med bland annat rymliga ytor, bredare dörröppningar och extra utrymme i badrummet, allt för att det ska vara enkelt och smidigt att bo.

 

Vad innebär Svanenmärkt?
I Mars bygger vi de första flerfamiljshusen i Trollhättan som blir Svanenmärkta. Det innebär att bygget uppfyller en kvalitetssäkrad byggprocess med höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter. Dessutom kommer lägenheterna att ha låg energianvändning.

 

Vi laddar för framtidens sätt att ha bil

Som boende i kvarteret Mars bjuder Eidar dig på anslutningsavgift och fem års fritt medlemskap Small i Sunfleets bilpool. Tre bilar, varav två laddhybrider, kommer stå parkerade vid Bergslagstorget vid Resecentrum och via dator eller app bokar du enkelt den modell som passar dig bäst. Ditt medlemskap är inte kopplat till just Trollhättan utan gäller på alla de 50 orter i Sverige där Sunfleet är verksamma.

 

Fördelen med en bilpool är att du bara betalar för bilen när du använder den och slipper alla  fasta kostnader som är kopplade till en bil. Dessutom behöver du inte fundera på parkering, tvätt, service, däckbyte och allt annat som hör bilägande till. Hur mycket du betalar vid varje tillfälle beror på hur länge du behöver bilen och hur långt du kör. Du betalar både ett pris/timme och ett pris/kilometer. Det finns även en rabatterad dygnshyra och helghyra om du vill resa bort lite längre. Läs mer om upplägg och priser på Sunfleets hemsida och se gärna deras introduktionsfilm

 

 

Kvarteret Mars är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region"

Christer Larsson, Arbetschef, Serneke

En symbolisk port till Trollhättan

Det är Serneke som på uppdrag av Eidar bygger de 177 hyresrätterna i kvarteret Mars. Projektet är en totalentreprenad och satsningen omfattar 320 miljoner kronor. Den tidigare parkeringsplatsen nära Resecentrum är nu på väg att förvandlas till ett attraktivt bostadskvarter med parkeringsgarage, handel, kontor och restauranger.

– Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region. Nu bygger vi inte bara höghus i Göteborg utan även i Trollhättan, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

 

Kvarteret Mars blir också en sym­bolisk och faktiskt port in till Trollhättan från Resecentrum och blir också det första med Svanenmärkta flerfamiljshus i staden. Det officiella första spadtaget togs i samband med Trollhättans 100-årskalas den 20 augusti 2016.