PROJEKT

Mars - ett grönt kvarter i centrala Trollhättan

I december 2018 är det inflyttning i 177 nybyggda Svanenmärkta hyresrätter - mitt i centrala Trollhättan och med några minuters promenad till kanalen. Med tanke på att kvarteret Mars är granne med Trollhättans Resecentrum är det ett perfekt val för dig som pendlar. På 35 minuter är du nere i Göteborgs innerstad.

DOKUMENT BROSCHYR HYRESNIVÅ LÄGENHETER HYRESNIVÅ PARKERING Planlösningar hus 1 Planlösningar hus 2 Planlösningar hus 3 Planlösningar hus 4 Planlösningar hus 5

Flytta till Mars

Just nu är vi i full gång med uthyrningen av lägenheterna i kvarteret Mars. Vi erbjuder ett modernt, miljösmart och centralt boende med hyresrättens alla fördelar. I lägenhetsväljaren kan du enkelt se vilka lägenheter som fortfarande är lediga och vad som passar dig bäst. Om du hittar en lägenhet du är intresserad av eller har några frågor är du varmt välkommen att kontakta Eidars uthyrning på 0520-877 00. Det är även bra om du registrerar dig som sökande.

 

Ett kvarter fullt av liv

Kvarteret Mars är Trollhättans första Svanenmärkta kvarter och det hittills mest miljövänliga flerfamiljshusen i stadens historia. Här kan du njuta av vardagen med rent samvete. Kvarteret Mars består av fem huskroppar, som byggs runt en härlig innergård med orangeri. Innergården är en plats för alla, ung som gammal, med gott om bänkar, trevlig belysning, lekplats, utegym och härliga planteringar med ätbara frukt- och bärbuskar. Orangeriet passar för avkoppling, kvällsfika eller grannumgänge på den gemensamma gården.

I hörnet mot Resecentrum byggs 17 våningar, och hela kvarteret blir som en ny entré in till centrum. Under marken anläggs ett parkeringshus, och samtliga trapphus kommer att gå direkt ner till parkeringsplatserna. I markplan kommer det att finnas lokaler för kontor, butiker och caféer.

Klart är att Mars kommer att bli en mycket attraktiv boendemiljö med toppmoderna lägenheter. Samtliga lägenheter i kvarteret Mars är ljusa och har parkett, egen tvättstuga i badrummet och antingen balkong eller uteplats. För att förenkla vardagen har vi placerat förråden i lägenheterna.

 

Trygghetsboende för gemenskap och extra bekvämlighet

I huset mot Järnvägsgatan erbjuder vi 28 st trivsamma lägenheter i trygghetsboende, ett perfekt alternativ för dig som fyllt 65 år och vill ha en lägenhet med extra bekvämlighet och tillgänglighet. I bottenplan finns en stor gemensamhetslokal och uteplats som inbjuder till umgänge och roliga aktiviteter tillsammans.

 

Vad innebär Svanenmärkt?
I Mars bygger vi de första flerfamiljshusen i Trollhättan som blir Svanenmärkta. Det innebär att bygget uppfyller en kvalitetssäkrad byggprocess med höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter. Dessutom kommer lägenheterna att ha låg energianvändning.

 

Vi laddar för framtidens sätt att ha bil

Som boende i kvarteret Mars bjuder Eidar dig på anslutningsavgift och fem års fritt medlemskap Small i Sunfleets bilpool. Tre bilar, varav två laddhybrider, kommer stå parkerade vid Bergslagstorget vid Resecentrum och via dator eller app bokar du enkelt den modell som passar dig bäst. Ditt medlemskap är inte kopplat till just Trollhättan utan gäller på alla de 50 orter i Sverige där Sunfleet är verksamma.

 

Fördelen med en bilpool är att du bara betalar för bilen när du använder den och slipper alla  fasta kostnader som är kopplade till en bil. Dessutom behöver du inte fundera på parkering, tvätt, service, däckbyte och allt annat som hör bilägande till. Hur mycket du betalar vid varje tillfälle beror på hur länge du behöver bilen och hur långt du kör. Du betalar både ett pris/timme och ett pris/kilometer. Det finns även en rabatterad dygnshyra och helghyra om du vill resa bort lite längre. Läs mer om upplägg och priser på Sunfleets hemsida

 

 

Kvarteret Mars är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region"

Christer Larsson, Arbetschef, Serneke

En symbolisk port till Trollhättan

Det är Serneke som på uppdrag av Eidar bygger de 177 hyresrätterna i kvarteret Mars. Projektet är en totalentreprenad och satsningen omfattar 320 miljoner kronor. Den tidigare parkeringsplatsen nära Resecentrum är nu på väg att förvandlas till ett attraktivt bostadskvarter med parkeringsgarage, handel, kontor och restauranger.

– Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region. Nu bygger vi inte bara höghus i Göteborg utan även i Trollhättan, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

 

Kvarteret Mars blir också en sym­bolisk och faktiskt port in till Trollhättan från Resecentrum och blir också det första med Svanenmärkta flerfamiljshus i staden. Det officiella första spadtaget togs i samband med Trollhättans 100-årskalas den 20 augusti 2016.