PROJEKT

Mars - ett nytt miljösmart framtidskvarter växer fram

Med sitt centrala läge en kort promenad från Trollhättans Resecentrum blir kvarteret Mars ett perfekt val för pendlare. Du har bara en halvtimmes tågresa till Göteborg. I december 2018 står de 177 Svanenmärkta hyresrätterna färdiga i kvarteret som också får Trollhättans hittills högsta byggnad.

DOKUMENT Planlösningar 3D BROSCHYR UTHYRNINGSPROCESSEN HYRESNIVÅ LÄGENHETER HYRESNIVÅ PARKERING TILLVALSBLANKETT VALBLANKETT KÖK & BADRUM Planlösningar hus 1 Planlösningar hus 2 Planlösningar hus 3 Planlösningar hus 4 Planlösningar hus 5

Den 18 augusti börjar etapp 2 i uthyrningen

Den 18 augusti börjar vi etapp 2 av uthyrningen av Mars. I etapp 2 ingår:

  • Punkthuset, Drottninggatan 1
  • Trygghetsboendet på Järnvägsgatan 18-20
  • Kungsporten 5-7
  • Kungsgatan 4-6

Lägenheterna som är inflyttningsklara i december 2018 publiceras här på vår hemsida 18 augusti.

 

Glöm inte att registrera dig

För att söka lägenhet hos Eidar måste du vara registrerad i vår bostadskö. Du får en poäng för varje dag som du står i kö. Tänk också på att bocka för ”Nyproduktion Mars” vid registrering. På så vis får du ta del av vårt nyhetsbrev som skickas ut när det sker något nytt i projektet. Klicka här för att komma till sidan för registrering.

Som vanligt hyr vi ut efter köpoäng.  Tänk därför på att registrera dig i Eidars bostadskö om du är intresserad av att bo i kvarteret Mars så att allt är klart tills den 18 augusti när lägenheterna släpps.

 

Ett kvarter fullt av liv

Kvarteret Mars är Trollhättans första Svanenmärkta kvarter och det hittills mest miljövänliga flerfamiljshusen i stadens historia. Här kan du njuta av vardagen med rent samvete. Kvarteret Mars består av fem huskroppar, som byggs runt en härlig innergård med orangeri. Innergården är en plats för alla, ung som gammal, med gott om bänkar, trevlig belysning, lekplatser och härliga planteringar med ätbara frukt- och bärbuskar. Orangeriet passar för avkoppling, kvällsfika eller grannumgänge på den gemensamma gården.

I hörnet mot Resecentrum byggs 17 våningar, och hela kvarteret blir som en ny entré in till centrum. Under marken anläggs ett parkeringshus, och samtliga trapphus kommer att gå direkt ner till parkeringsplatserna. I markplan kommer det att finnas lokaler för kontor, butiker och caféer. Klart är att Mars kommer att bli en mycket attraktiv boendemiljö, med toppmoderna lägenheter. I huset mot Järnvägsgatan erbjuder vi 28 st Trygghetslägenheter för äldre, med en gemensamhetslokal på bottenvåningen.

Samtliga lägenheter i kvarteret Mars är ljusa och har parkett, egen tvättstuga i badrummet och balkong eller uteplats. För att förenkla vardagen har vi placerat förråden i lägenheterna.

 

Vad innebär Svanenmärkt?
I Mars bygger vi de första flerfamiljshusen i Trollhättan som blir Svanenmärkta. Det innebär att bygget uppfyller en kvalitetssäkrad byggprocess med höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter. Dessutom kommer lägenheterna att ha låg energianvändning.

 

 

Kvarteret Mars är en del av vår satsning Hem till framtiden, som innebär att vi ska bygga minst 1 000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan under de kommande 15 åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare år 2030.

"Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region"

Christer Larsson, Arbetschef, Serneke

En symbolisk port till Trollhättan

Det är Serneke som på uppdrag av Eidar bygger de 177 hyresrätterna i kvarteret Mars. Projektet är en totalentreprenad och satsningen omfattar 320 miljoner kronor. Den tidigare parkeringsplatsen nära Resecentrum är nu på väg att förvandlas till ett attraktivt bostadskvarter med parkeringsgarage, handel, kontor och restauranger.

– Det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region. Nu bygger vi inte bara höghus i Göteborg utan även i Trollhättan, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

 

Kvarteret Mars blir också en sym­bolisk och faktiskt port in till Trollhättan från Resecentrum och blir också det första med Svanenmärkta flerfamiljshus i staden. Det officiella första spadtaget togs i samband med Trollhättans 100-årskalas den 20 augusti 2016.