AKTUELLA

Renoveringar

Bland våra 6 000 lägenheter sker ständigt ombyggnationer och renoveringar runt om i vårt fastighetsbestånd.

Samtidigt som vi bygger nytt vårdar vi det vi har
Vi renoverar och förbättrar löpande Eidars befintliga fastigheter. Nedan kan du läsa om pågående och planerade renoveringar.

Vattentornet – Vi tätar fasaden och ser över uppvärmning och ventilation 

Vi renoverar Vattentornet som är ett av våra läckraste hus i Centrum. Stora delar av fasaden fogas om, fjärrvärme installeras och ventilationen byts ut.

De tidigare hyresgästerna i Vattentornet hade så kallade korttidskontrakt som sades upp inför att renoveringen startade. Samtliga hyresgäster flyttade från Vattentornet för att renoveringen skulle kunna genomföras. Lägenheterna har annonserats ut på Eidar.se och i februari 2019 är det dags för de nya hyresgästerna att flytta in i de nyrenoverade lägenheterna.

Sågkvarnen – Vi renoverar badrum och byter el och ventilation

Vi renoverar badrum och installerar ny el och ny ventilation på Hjortmossegatan 28-64 i kvarteret Sågkvarnen. Vi renoverar också tvättstugor, torkrum och byter fönster och avloppsstammar. Arbetet ska vara klart i juli 2019.

På Hjortmossegatan 10-26 är renoveringen klar och den nya tvättstugan är i bruk.

Höghusen Kronogården – Vi byter ventilationssystem på Lantmannavägen

Vi ska byta ventilationssystem i 13 höghus på Lantmannavägen, till en mer miljövänlig till- och frånluftsventilation. Projektet beräknas pågå i tre etapper under 2018, 2019 och 2020. Den första etappen startade under maj 2018 på Lantmannavägen 44-46.

Granngården Center – Nu bygger vi ut och renoverar!

För att skapa nya boendeplatser för äldrevårdsomsorgen, frigöra lägenheter för hyresgäster och skapa nya kontor bygger vi nu ut Granngården Center. I april 2019 ska det vara klart.

De befintliga lokalerna som får nya användningsområden kommer också att anpassas för sina nya ändamål.

Stensmedjan – Vi renoverar kök och badrum och byter el, ventilation och stammar

Vi ska renovera våra fastigheter i kvarteret Stensmedjan med start våren 2019. Följande åtgärder ska ingå i renoveringen:

  • kök
  • ytskikt i badrum/WC
  • ventilation
  • fönster
  • tvättstugor
  • hissar
  • el
  • vattenledningar
  • avloppsstammar

Källstorpsgården – Vi installerar solceller och förbättrar inomhusklimatet

På Källstorpsgården pågår arbete med att installera solceller och att förbättra inomhusklimatet. Arbetet ska vara klart i slutet av 2018.

Vita Villan – Vi putsar om fasaden och renoverar taket

Fasaden på Vita Villan, på Magasinsgatan 8 i centrum, har putsats om och tätskiktet på taket har bytts. Vi har också bytt dörrar och belysning. Nu pågår markarbeten.

Bore – Vi renoverar taket

I kvarteret Bore, på Magasinsgatan 3 i centrum, har vi renoverat taket och lagt nytt tätskikt. Nu pågår avslutande renoveringsarbeten på innergården och med skärmtaket över trottoaren.