Bekvämt boende

i ett lugnt område

För dig som är 65+

Seniorboende

Eidars seniorboenden är till för dig som vill bo i ett lugnt kvarter med grannar i samma åldersgrupp och med närhet till bekvämligheter som till exempel restaurang och träffpunktsverksamhet som drivs av  Trollhättans Stad. Träffpunkterna är öppet hus verksamhet och varje träffpunkt har ett eget schema. Du kan du läsa mer om vad träffpunkterna innebär på Trollhättans Stads webbsida.

I ett seniorboende har alla boende sin egen lägenhet och man rår om sig själv som i vilken lägenhet som helst.

Du behöver inget biståndsbeslut eller liknande för att söka till ett seniorboende. Det är ett vanligt lägenhetskontrakt där enda kravet är att minst en i hushållet ska vara över 65 år.  Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Är du i behov av omsorg är detta något du söker vid sidan om och hemtjänsten kommer då till din lägenhet, precis som till vilken lägenhet som helst.

 

Våra seniorboenden

Eidar har i dagsläget fyra seniorboenden utspridda i olika delar av Trollhättans kommun, alltifrån mitt i centrum till i det mindre samhället Sjuntorp med naturen runt husknuten.

 

Strömkarlen i centrum

Centralt boende med 95 lägenheter på Strandgatan som ligger vackert längs kanalen vid Älvhögsborg. Här bor du bekvämt i egen lägenhet och i bottenplan på huset finns en restaurang och en träffpunkt där Trollhättans Stad anordnar aktiviteter. För att få bo på här krävs att minst en i hushållet fyllt 65 år.

 

Humlan på Sylte

På Humlevägen finns tre trapphus och totalt 26 lägenheter som är vikta åt dig som är äldre. Här har du nära till Sylte centrum med matbutik, vårdcentral, apotek och bibliotek. I huset mittemot finns en lunchrestaurang och några dagar per vecka anordnar kommunens träffpunktsverksamhet aktiviteter i restaurangen. För att få bo på här krävs att minst en i hushållet fyllt 65 år.

 

Blackstorp i Sjuntorp

Naturnära boende med 18 radhuslägenheter med egen uteplats i Sjuntorp. Rätt över gatan finns äldreboendet Nordängen med gemensamhetslokal och restaurang. Här har du nära till den lokala mataffären, Folkets hus och busshållsplats med goda förbindelser till centrala Trollhättan.

 

Blåvingen på Lextorp

Seniorboendet på Blåvingen i Lextorp erbjuder 11 lägenheter. Här finns en träffpunkt där Trollhättans Stad anordnar aktiviteter för dig som är sugen på trevligt umgänge. Du tar dig lätt in till centrum med någon av de många bussarna som passerar precis utanför.