Tryggt boende

med plats för gemenskap

För dig som är 65+

Trygghetsboende

I ett trygghetsboende bor du ensam, tillsammans med andra. Detta är en boendeform som vänder sig till en äldre målgrupp där minst en i hushållet har fyllt 65 år. Här får du bekvämligheten i en hyresrätt och gemenskapen med dina grannar.

Bekvämlighet och social gemenskap

 

I ett trygghetsboende har alla sin egen lägenhet som är tillgänglighetsanpassad. Det betyder att det exempelvis fungerar bra att röra sig runt i lägenheten med rullstol. Här rår man om sig själv som i vilken lägenhet som helst. Det unika med ett trygghetsboende är den gemensamma lokalen där alla boende har möjlighet att träffas och umgås. I gemensamhetslokalen har de boende möjlighet att skapa ett aktivt socialt liv där det alltid finns någon att prata med. Tanken är att man i ett trygghetsboende ska få ett bekvämt boende och ett socialt umgänge.

 

Hos Eidar ska ingen behöva vara ensam

I våra trygghetsboenden ordnar Eidars bovärdar tillsammans med de boende gemensamma aktiviteter. Det kan vara allt från allsång till frågesport. Eller varför inte bara en fika tillsammans med grannarna i huset. Tack vare de generösa sällskapsytorna och gemensamhetslokalerna finns det alltid plats för gemenskap och socialt umgänge.

 

Tanken med trygghetsboende är att det verkligen ska bjuda in till social samvaro för alla som vill. Många äldre blir lätt ensamma. Så ska det inte behöva vara.

 

Ett vanligt lägenhetskontrakt

Du behöver inget biståndsbeslut eller liknande för att söka till ett trygghetsboende. Det är ett vanligt lägenhetskontrakt där enda kravet är att du ska ha uppnått viss ålder, som i Eidars boende varierar från 65-70 år. Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Är du i behov av omsorg är detta något du söker vid sidan om och hemtjänsten kommer då till din lägenhet i trygghetsboendet, precis som till vilken lägenhet som helst.

 

 

Våra trygghetsboenden

Vi har i dagsläget fyra trygghetsboenden utspridda över Trollhättan stad, som drivs helt i Eidars regi . Gemensamt för dessa boenden är att det finns en gemensamhetslokal och att Eidars bovärdar Pernilla och Malin är där några timmar i veckan och anordnar aktiviteter.

 

Fridhem i centrum

I två trappuppgångar på Drottninggatan 71 finns  30 energismarta och moderna lägenheter som ligger väldigt centralt placerade med närhet till allt.  Här finns ett respektive två rum och kök. I trygghetsboendet finns både gemensamhetslokal och bovärd från Eidar. För att få bo på Fridhem krävs att minst en i hushållet fyllt 70 år.

 

Mars i centrum

På Järnvägsgatan alldeles i närheten av Resecentrum kan du bo bekvämt i nybyggda lägenheter. Här finns 28 lägenheter anpassade för en målgrupp på 65+. Trygghetsboendet ligger med egen ingång och trapphus, på bottenvåningen finns den gemensamma lokalen. För att få bo på här krävs att minst en i hushållet fyllt 65 år.

 

Gulsparven på Dannebacken

I Gulsparvens trygghetsboende på Dannebacken finns 22 nybyggda lägenheterna med härlig utsikt och utemiljö. Här finns även vår första trerummare i ett trygghetsboende. I bottenplan finns gemensamhetslokalen. För att få bo på här krävs att minst en i hushållet fyllt 65 år.

 

 

Lantmannavägen på Kronogården

Mittemot Kronogårdstorg finns 38 trivsamma lägenheter med stor­slagen utsikt. På bottenplan hittar du den nyrenoverade gemensamhetslokalen. För att få bo på här krävs att minst en i hushållet fyllt 65 år.

 

 

”Jag vill bidra till en vardag fylld med livskvalitet och glädje”

Pernilla Karlsson, aktivitetsansvarig vid Eidars trygghetsboenden

Ställ dig i kö till trygghetsboende

Våra trygghetsboenden är populära och därför uppmuntrar vi dig att ställa dig i kö i god tid om du är intresserad av denna boendeform. Du ställer dig i kö genom att registrera dig på Mina Sidor.