Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Illustration över nya studentbostäder på Innovatumområdet

Avtalet klart för nya studentlägenheter på Innovatumområdet

Fredag 1 november signerades avtalet för att bygga 144 nya studentlägenheterna på Innovatumområdet i Trollhättan. Det var i slutet av september som Eidar fick klartecken att gå vidare med projektet och nu har Eidar skrivit avtal med Serneke för det fortsatta arbetet.

Urban Blom, VD Eidar, Christer Larsson, Affärsutvecklingschef Väst och Tony Georgiou ordförande i Eidars styrelse tog ett symboliskt handslag för det fortsatta arbetet tillsammans.

Tre punkthus med sammanlagt 144 studentlägenheter

Det blir tre punkthus med sex våningar vardera och med garage i markplan. Sammanlagt blir det 144 studentlägenheter där merparten är ett rum och kök med öppen planlösning. Under förutsättning att detaljplanen vinner laga kraft kommer projektet att påbörjas i december. Husen som levereras i modulform beräknas stå klara för inflytt strax innan årsskiftet 2020/2021.

Det känns bra att vi har ett avtal på plats och att vi nu är ett steg närmare att sätta spaden i jorden. Nu är det bara detaljplanen vi väntar på.
- Stefan Jansson Fastighetsutvecklingschef på Eidar.

Stor efterfrågan på studentlägenheter

Antalet studenter som söker till högskolan Väst fortsätter att öka och lägenheterna på Innovatumområdet kommer bli ett välbehövligt tillskott för att fortsätta lösa bostadsgarantin. Sveriges förenade studentkår fastslår i sin rapport över bostadssituationen för Sveriges studenter att Trollhättan sticker ut som ett mycket positivt exempel på kommun som nästintill varje år sedan 2009 kunnat erbjuda nyantagna studenter ett förstahandskontrakt inom en månad från terminsstart.

Vi är nöjda att få komma igång med projektet. De nya studentlägenheterna behövs för att möta den ökade efterfrågan på studentbostäder i Trollhättan.
- Urban Blom, VD på Eidar.

Innovatum – konkurrenskraftigt utvecklingscentrum

Innovatum ligger precis intill kanalen, intill Trollhättans vackra sluss- och fallområde. Här låg en gång i tiden verkstadsföretaget Nydqvist och Holm AB (NOHAB) som bland annat tillverkade lok, vattenturbiner och dieselmotorer och som kom att bli Trollhättans ledande företag i över hundra år.

Idag är Innovatumområdet ett konkurrenskraftigt utvecklingscentrum där främst många ingenjörsföretag finns representerade. I de gamla fabrikslokalerna går bland annat att hitta Innovatums inkubator, produktionstekniskt centrum och science center. Här ligger även stadens konsthall och kulturskolan N3. På området finns även vårdcentral, träningsanläggning, frisör, restaurang och bageri.

Hem till framtiden

Studentlägenheterna på Innovatum är en del av Eidars satsning ”Hem till framtiden” där vi planerar att bygga minst 1000 nya hyreslägenheter runt om i Trollhättan under de kommande åren. Det är vårt sätt att bidra till att staden kan utvecklas och växa till 70 000 invånare 2030.

Publicerad 2019-11-04


Fler nyheter