Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Löfte om bostadsgaranti för HV-studenter även i år

Idag skrev Eidars vd Urban Blom och Anna Nilsson, Trollhättan stad tillsammans med kårordförande Max Karlsson på ett kontrakt om bostadsgaranti för hitflyttade studenter till Högskolan Väst. Trollhättan är en av få städer i Sverige som 10 år i rad har fått Sveriges förenade studentkårers (SFS) utmärkelse Grönt ljus.

För många högskolestudenter är bostadsfrågan ett orosmoment ofta med stor ovisshet, inte minst i storstäderna. Genom att kunna erbjuda bostadsgaranti blir Högskolan Väst och Trollhättan ännu mer attraktiva för studenter, eftersom alla behöver en tak över huvudet, en trygghet, ett hem. 

Det är många frågor som ger pirr i magen för unga studenter. Gnaget innan antagningsbeskedet kommer, att lämna föräldrahemmet, börja om i ny stad, lära känna nya människor.

Från Eidar är vi stolta att erbjuda bostäder så att studenterna kan känna ett lugn på bostadsfronten. De vet att de får sin husnyckel, till sitt eget hem. 

Endast de städer som lyckats ordna bostad för inflyttade studenter redan vid terminsstart kan få Grönt ljus av SFS. Trollhättan stad har med Eidars bostäder 10 år i rad fått Grönt ljus av SFS - och nu har vi lovat att även detta års studenter har en bostad när studierna börjar.

Det är viktigt! För ungdomarna, för staden, för Högskolan Väst - och för framtiden!

Läs mer mer om hur bostadsgarantin fungerar

Publicerad 2023-06-27