Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

DoubleCup - en fika som gör skillnad

Eidar vill bidra till ökad integration av nyanlända och asylsökande då vi vet hur viktigt det är med både professionella och sociala kontaktnät för att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Under 2019 kommer vi därför att bjuda in till tio förutsättningslösa fikamöten där nyanlända får träffa olika medarbetare på Eidar och därmed  ges möjlighet att utöka sitt nätverk.

Arbetet sker i samarbete med DoubleCup och vår förhoppning är att våra kunskaper och erfarenheter om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar kan bidra till ökade möjligheter, både karriärmässigt och socialt, för den som är ny i Sverige.

Double Cup – Initiativ från Trollhättans Näringslivsråd

Näringslivets engagemang är en grundsten i samhällsutvecklingen och Trollhättans Näringslivsråd ville på ett enkelt sätt bidra till integration. Av den anledningen togs därför initiativet till DoubleCup. Genom DoubleCup kan näringslivsrepresentanter (chefer eller medarbetare) träffa asylsökande eller nyanlända för att bolla tankar och idéer om hur den svenska arbetsmarknaden och det svenska samhället fungerar. Som chef eller medarbetare ställer du upp med en timme av din tid, en kopp kaffe och nyfikenhet för kandidatens situation. Första steget till inkludering är att prata och lära känna varandra under lättsamma former. Läs mer om DoubleCup.

Publicerad 2019-01-25


Fler nyheter