Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Eidar i nytt partneringavtal för fortsatt utveckling på Lextorp

Eidar har efter upphandling tecknat ett så kallat partneringavtal för 600 lägenheter och utbyggnad av Eidar center.

Partneringavtalet tecknades med byggbolaget Serneke för fortsatt utveckling på Lextorp. Avtalet är femårigt med möjlighet till två års förlängning. I det ingår bland annat rotrenovering av Eidars ca 600 lägenheter i Lextorps höghus i Guldvingen 1 och husen nedanför som i folkmun kallas ”låghusen” i Guldvingen 2 samt fortsatt utveckling av Eidar center i Granngårdens centrum.

Ett krav i upphandlingen är det sociala kravet som innebär att Serneke ska erbjuda praktikplatser till människor långt ifrån arbetsmarknaden, till exempel nyanlända eller långtidsarbetslösa. I första hand ska den 3-6 månader långa praktiken erbjudas Eidars hyresgäster från Lextorp eller övriga Trollhättan.

Avtalet är en del av Eidars långsiktiga satsning på Lextorp med ambitionen att öka flödet utifrån till stadsdelen och bidra till integration. Både Eidars val att lägga hela administrationen på Lextorp och bolagets utveckling av Granngårdens centrum, den nyinvigda aktivitetsarenan, upprustningen av gemensamhetsytor och renoveringarna är arbete som görs för att höja stadsdelens anseende och attraktion.

Det känns bra att vi parallellt med att vi utvecklar den yttre miljön och gemensamhetsytorna även åtgärdar renoveringsbehovet inomhus. Vi ökar trivseln och kvalitén för våra hyresgäster både i hemmet och i kvarteret. Dessutom tror vi att den nya aktivitetsparken lockar besökare från andra stadsdelar.
- Urban Blom VD AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag

För mer information:
Stefan Jansson, Fastighetsutvecklingschef Eidar, tel 0520-877 31 eller stefan.jansson@eidar.se
Urban Blom, VD Eidar, tel 0520-877 12 eller urban.blom@eidar.se

Publicerad 2018-01-19