Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Eidar och Brixly bygger 40 nya lägenheter i Sjuntorp

Förra veckan slöts kontrakt mellan Trollhättans Bostadsbolag Eidar och byggentreprenören Brixly för bygget av cirka 40 nya lägenheter i kvarteret Bandgrinden i Sjuntorp.

Kontraktsskrivningen genomfördes på ett Corona-anpassat sätt där parterna träffades för ett digitalt handslag via Teams. Med på mötet var Tony Georgiou, ordförande Eidar, Stefan Jansson, fastighetsutvecklingschef Eidar, Urban Blom, vd Eidar och via Teams Staffan Call, arbetschef Brixly, Mattias Annas, projektledare Eidar, Robert Johansson, avdelningschef Brixly.

Efter flera större satsningar på centralorten är detta ett efterlängtat projekt för Eidar i ett av Trollhättans mest populära landsbygdsområden.

"Det är viktigt att hela vår stad lever och utvecklas. Därför är det extra kul att vår nästa satsning blir på landsbygden. Det här är ett stort steg för Sjuntorps utveckling", säger Eidars ordförande Tony Georgiou.

Efter ett stort intresse var det slutligen fyra anbud som lämnades in, och Brixly vann upphandlingen med ett bidrag de tagit fram tillsammans med arkitektbyrån Contekton. Förslaget var inspirerat av det böljande vackra landskapet runt Sjuntorp som för tankarna till brittisk landsbygd. Utemiljöerna ska ge möjlighet till umgänge och från balkonger och uteplatser ska man kunna blicka ut över landskapet i morgon- eller kvällssol. Det nya kvarteret byggs på gärdet nedanför Stommens förskola.

"Det är verkligen jättekul att vi nu får en möjlighet att jobba med Eidar. På Brixly är vi därför glada över att vi ska genomföra detta fina projekt tillsammans under de kommande åren", säger Robert Johansson, avdelningschef på Brixly

Brixlys anbud valdes ut av en jury bestående av Stefan Jansson, fastighetsutvecklingschef Eidar, Mattias Annas, projektledare Eidar, Daniel Ruus, distriktschef syd Eidar, Dragan Danilovic, stadsarkitekt på Trollhättans Stad samt Sjuntorpsbon Lisa Thornadtsson. De utslagsgivande kriterierna var kvalitet, gestaltning, BOA-kostnad samt energiprestanda.

"Juryns samlade uppfattning är att samtliga förslag har olika kvaliteter, men att Brixly vinner upphandlingen med en väl genomtänkt tanke i kombination med en klart bättre energiprestanda, säger Stefan Jansson", fastighetsutvecklingschef på Eidar.

I januari drar arbetet i gång och om allt går som planerat kommer Sjuntorp att få ett helt nytt kvarter inflyttningsklart till hösten 2022.

"En viktig del av Eidars uppdrag är att bidra till att Trollhättan kan växa och utvecklas. I vår satsning Hem till Framtiden har vi satt målet att bygga minst 1000 nya bostäder runt om i Trollhättan till år 2030. Vi har redan levererat långt över hälften av dessa och satsningen i Sjuntorp är ytterligare ett viktigt steg på vägen", säger Urban Blom, vd på Eidar.

 

Publicerad 2020-12-09