Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Karta över Lärketorpet

Eidar vinner markanvisning för 40 bostäder i Lärketorpet

Eidar har vunnit en markanvisning i stadsdelen Lärketorpet i Trollhättan. Markanvisningen gäller för cirka 40 bostäder i Lärketorpets nordvästra del som är etapp ett i området.

Det innebär att Eidar nu i samråd med Trollhättan Stad påbörjar studier av hur byggnationen kan genomföras. Detaljplanen för området håller på att utvecklas av Trollhättan Stad i samråd med berörda parter såsom Eidar.

Vi är glada att få vara med och bidra till att Trollhättan växer. Lärketorpet är ett naturskönt område med närhet till förskola, skolor och till sjukhuset.
- Urban Blom, VD AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag.

En ny stadsdel i Trollhättan

I området planeras även för ytterligare 40 bostäder, cirka 37 villatomter, en förskola och ett LSS-boende. Staden kommer bygga gator och infrastruktur i området under 2020 vilket innebär att bostäderna kan börja byggas under 2021.

Planerna på att utveckla Lärketorpet har funnit sedan länge och under 2005 tecknade Eidar tillsammans med ett antal byggbolag och privata bostadsbolag avtal med Trollhättans Stad om ett partnerskap. Syftet med partnerskapet var att tillsammans skapa förutsättningar för goda boendemiljöer med bra kommunal service i den nya stadsdelen Lärketorpet, belägen mellan Björndalen och Skogshöjden. Byggplanerna har dragit ut på tiden men är nu alltså i gång igen.

Publicerad 2019-11-13


Fler nyheter