Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Bostadsområdet Bandgrinden i Sjuntorp

Invigning av kvarteret Bandgrinden

Sista veckan i oktober fick de förväntansfulla hyresgästerna äntligen flytta in i kvarteret Bandgrinden i Sjuntorp. Alla lägenheter är uthyrda och kvarteret har börjat fyllas med liv och rörelse. Veckan efter, torsdag 3 november invigdes kvarteret med tal och fika. Många som gjort bygget av Bandgrinden möjligt var på plats tillsammans med nyinflyttade hyresgäster.



Alla lägenheter är uthyrda och kvarteret har börjat fyllas med liv och rörelse. Veckan efter, torsdag 3 november invigdes kvarteret med tal och fika. Många som gjort bygget av Bandgrinden möjligt var på plats tillsammans med nyinflyttade hyresgäster.

 

Ida Johansson är en av de nyinflyttade hyresgästerna i kvarteret. Från hennes jobb på förskolan Stommen har hon sett kvarteret Bandgrinden växa fram under byggets gång. Hon blev snabbt intresserad av kvarteret.

Vilket läge! Jag jobbar på förskolan här bredvid, spelar fotboll här i Sjuntorp och nu finns det en konstgräsplan alldeles nedanför här, så läget var helt rätt.

Tidigare bodde hon i Upphärad och hade stått i Eidars kö i ungefär 4,5 år. Hon gjorde intresseanmälan och höll tummarna att hennes köpoäng skulle räcka, vilket de gjorde. Hon fick lägenhet i huset hon önskade sig, med balkong åt helt rätt läge.

Jag har en kompis i samma hus också, så det är helt perfekt!

Konstnären Kerstin Dahl Norén som gjort konstverket Daggelina berättade om verket. Det är en daggmask gjord av röd bohusgranit som man gärna får röra och sitta på. Hon har döpt den till Daggelina. Daggmaskar är tvåkönade så namnet kan tolkas som Dagge-Lina.

Publicerad 2022-11-10