Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Vid invigningen tog Viola Juric, enhetschef för Slättbergsvägen 180 och Johanna Johansson, en av de boende, emot ett presentkort i stort format från Hans-Åke Erlandsson, Eidars projektledare för renoveringen och anpassningen av lokalerna.

Invigning av LSS-boende i nya lokaler i Dannebacken

Idag, torsdag den 5 oktober invigdes det nya LSS-boendet på Slättbergsvägen 180 i Trollhättan. Eidar har totalrenoverat lokalerna i gamla Stavregården där det tidigare har varit äldreboende. I början av september var ombyggnationen klar och den nya LSS-verksamheten kunde flytta in i sina nya efterlängtade lokaler.

Eidar har anpassat lokalerna för den nya verksamheten. Alla ytskikt i lokalerna har renoverats och boendet har fått helt nya kök och badrum. Fasaden har målats om och uteplatserna har fått nya terrasser och plattsättningar. Ny ventilation har installerats och anpassats efter den nya verksamheten.

- Vi har haft en bra dialog om hur lokalerna skulle anpassas för att passa verksamhetens behov på bästa sätt. Nu är det roligt att få komma hit och se att allt fungerar bra nu när verksamheten är igång i lokalerna, säger Hans-Åke Erlandsson, projektledare på Eidar.

I boendet ryms åtta lägenheter, ett gemensamt rum där de boende kan umgås, samt personaldelar med omklädningsrum, kontor och lunchrum. Allt är nyrenoverat och anpassat efter den nya verksamhetens behov.

Varje lägenhet har eget kök med öppen planlösning till allrummet, och eget badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Sovrummen är utrustade med bra förvaringsmöjligheter. Till varje lägenhet hör också en egen uteplats med nybyggd terrass, gräsyta och plantering. Uteplatserna skiljs åt med spaljéer som begränsar insynen och ramar in ytan som var och en har till förfogande.

- Våra hyresgäster tycker att det är roligt att ha fått nya, fina lokaler och det har blivit en helt annan och mycket bättre arbetsmiljö för personalen. De boende har fått vara med och välja färger och inredning och har varit delaktiga i besluten om hur vi vill ha det här i våra nya lokaler, säger Viola Juric, enhetschef på boendet Slättbergsvägen 180.

- Jag trivs jättebra här! Vi har mycket roligt tillsammans, vi spelar skitgubbe och jag har hand om musikquiz för alla som bor här, berättar Johanna Johansson, en av hyresgästerna i boendet.

Kollage med en exteriör och en interiör bild från boendet

Publicerad 2023-10-05