Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Eidar i pridetåget

Mångfald i ständigt fokus på Eidar

Den 29 juni tågade Eidar för allas lika värde i Pride-festivalen i Trollhättan. Nu är festivalen över för i år, men Eidars arbete för alla människors lika värde pågår under årets alla dagar.

För hos oss på Eidar påverkas inte dina rättigheter, skyldigheter, köpoäng eller den service du får av oss av vem du älskar, var du kommer ifrån eller vem du är. Det är precis som det står i vår Mångfaldspolicy: ”Vi är olika, och våra olikheter gör oss starka.” Tillsammans blir vi bättre, olikheter berikar och ger nya perspektiv och infallsvinklar. Eidar arbetar därför alltid för att vara en arbetsplats och en hyresvärd där alla är välkomna och respekteras oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

I maj satte vi extra fokus på mångfaldsfrågan under en personaldag för att lyfta vikten av att alla som arbetar på Eidar står bakom och är en del av Eidars arbete med mångfald och jämlikhet. Tillsammans hjälptes vi åt att fundera på hur vi än mer kan främja mångfald och förebygga diskriminering och mobbning. Indelade i mindre grupper fick samtliga medarbetare diskutera och fundera över vad mångfald är, hur och i vilken Eidar arbetar för mångfald om det finns mer vi kan göra. Den härliga tavlan ”Vad är mångfald?” är ett resultat av personalens arbete under dagen och pryder nu personalmatsalen som en ständig påminnelse om hur viktigt det är med mångfald.

Under en övning fick personalen testa på att gå in i roller med olika förutsättningar och fundera på hur det påverkade möjligheterna och hindren man ställs inför i livet. Påverkar det till exempel om du är kristen, bor i Sverige och går i en synskola för synskadade kontra om du är en arabisk, muslimsk kvinna på 17 år som lever med djupt religiösa föräldrar? Vad är fakta och vad lägger vi själva in i rollerna? Varför är det så? Övningen väckte mycket intressanta diskussioner och visade att möjligheterna ser olika ut beroende på person och situation.

Vid dagens slut kunde personalen gemensamt konstatera nyttan av att stanna upp och fokusera på mångfald och jämlikhet. En tankeställare som vi tar med oss ut i vårt dagliga arbete för att än mer medvetet bemöta alla hyresgäster, anställda och andra vi möter med lika villkor och lika värde oavsett personens ålder, kön, etnicitet, sexuella läggning, religion etc.

För oss på Eidar har alla människor lika värde och samma rättigheter och skyldigheter. Varje dag. Genom hela vår verksamhet.

Publicerad 2019-07-02