Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Deltagare på kursen står uppradade

Möt morgondagens ledare

På Solgården i Vänersborg utbildas Sveriges framtid i ledaregenskaper för att kunna initiera och leda projekt med fokus på ökad integration i deras bostadsområde. I sommar möter du dem som anställda på Eidar.

Unga Ledare kan påverka

Nina Andersson, som arbetar med social hållbarhet och integration på Eidar, är djupt engagerad i projektet ”Unga Ledare” som arrangeras av Hyresgästföreningen i samarbete med Eidar och Vänersborgs kommun.

Genom detta projekt fångar vi upp unga människor som vill göra skillnad i sitt bostadsområde och de kommer att vara en tillgång för oss under en lång tid framöver
- Nina Andersson

Vi kommer att erbjuda sommarjobb till de som bor i Eidars bostadsområde där de kommer att leda olika integrerade aktiviteter för barn och unga, förklarar Nina Andersson. Då kan andra se att det finns möjlighet att vara med och påverka i sitt bostadsområde, förklarar hon.

Rollspel, skratt och allvar

Engagemanget och glädjen hos ungdomarna inne på läger- och konferensgården, Solgården i Vänersborg, går inte att ta miste på. Genom små teaterimprovisationer får de bland annat spela olika ledartyper för att lära sig vad det innebär att vara en autoritär-, coachande-, demokratisk- eller värderingsstyrd ledare. Skratten blir många när de spelar olika situationer som man som ledare kan ställas inför. Förutom utbildning i ledarskap lär de sig även arrangörskap, aktivitetsutveckling och hur man finansierar olika projekt. Meningen är att de ska ha en solid grund att stå på och en förståelse för vad som krävs av en bra ledare.

Vår förhoppning är att det ska ge ringar på vattnet och att ungdomarna ska bli ett föredöme för andra
- Nina Andersson

Morgondagens ledare är redo att ta vid.

 

 

 

Publicerad 2019-04-17


Fler nyheter