Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Nu genomför vi extra städ- och förbättringsarbeten

På grund av rådande corona-pandemin har vi på Eidar anpassat vår verksamhet för att motverka smittspridning samt skydda hyresgäster och anställda.

En åtgärd är fysisk distansering genom att minimera antalet besök hemma hos hyresgästerna. Därför tar vi sedan i mars månad endast akuta serviceärenden, vilket medfört att antalet serviceordrar minskat för fastighetsvärdarna. Detta frigör arbetstid som vi har beslutat att använda för förbättringsarbeten, städning och förbättrad hygienstatus i fastigheternas allmänna utrymmen.

Under de kommande månaderna kommer vi att rensa och städa, spackla och göra mindre målningsarbeten. Vi ökar städinsatserna i trapphus och tvättstugor och dammsuger vindar och källargångar. Dessutom desinficerar vi ytor som trappräcken och handtag.
- Sanny Mattelin, Fastighetschef

Arbetet utförs av fastighetsvärdarna som inför satsningen fått utbildning i coronaanpassat städ. Under de kommande månaderna är de uppdelade i fem arbetslag som successivt ska arbeta sig igenom hela Eidars fastighetsbestånd enligt ett upplagt schema. En grupp kommer att fokusera på reparationer över hela beståndet. Arbetet är planerat att pågå till augusti och Sanny Mattelin och övriga chefer på förvaltningen deltar i arbetet ute i områdena.

Det här är en gruppinsats för att göra det finare för våra hyresgäster och samtidigt ta ett ökat ansvar för att motverka smittspridning i våra områden. Det känns riktigt bra att kunna använda denna besvärliga tid till att öka våra hyresgästers trivsel och trygghet, säger Sanny.

 

Publicerad 2020-06-07