Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Unga personer som sitter och pratar

Nu gör vi det enklare för unga att komma in på bostadsmarknaden

Många ungdomar har idag svårt att komma in på bostadsmarknaden. De konkurrerar med övriga grupper men har svårare att komma in eftersom de ofta saknar eller har färre köpoäng, inte lika stark ekonomi och inte kapitalet att kunna köpa en egen lägenhet.

För att underlätta för ungdomar att komma in på bostadsmarknaden så inför vi nu en speciell uthyrningskategori – Ungdomslägenheter. Det är mindre lägenheter runt om i Trollhättan som passar för ungdomar som letar efter en egen, och kanske första, lägenhet. Lägenheterna kan endast sökas av personer mellan 18–25 år.


Vi är väldigt nöjda med att kunna erbjuda ungdomar i Trollhättan en enklare väg in på bostadsmarknaden. I dagarna kommer vi publicera våra fyra första ungdomslägenheter. Det är två nyrenoverade ettor på 21,5 kvadratmeter på Drottninggatan med en hyra på cirka 3000 kr samt två nyrenoverade ettor på 30,4 kvadratmeter på Lextorpsvägen för cirka 4000 kr i hyra.
- Anna Wänblom, Chef Uthyrning och Social hållbarhet.

Ungdomar kan ställa upp sig i Eidars bostadskö från och med den dag de fyller 16 år. Man kan söka och få erbjudande om en ungdomslägenhet från den dagen man fyllt 18 år fram till och med det år man fyllt 25. Den som tecknar kontrakt har rätt att bo kvar i lägenheten även efter hen fyllt 25 år. Förutom ålderskrav gäller Eidars generella grundkrav och lägenheterna fördelas utifrån köpoäng.

Publicerad 2020-10-22