Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Trygghetsboende - en boendeform som ökar i popularitet

Den 15 januari invigde vi ett nytt trygghetsboende i kvarteret Mars i centrum. Det är Eidars tredje trygghetsboende och till sommaren står ytterligare ett klart då trygghetsboendet i kvarteret Gulsparven på Dannebacken invigs.

Tryggt boende med plats för gemenskap

Trygghetsboende vänder sig till en äldre målgrupp där minst en i hushållet har fyllt 65 eller 70 år. Det är ett boende för dig som vill ha bekvämligheten i en hyresrätt och samtidigt vill ingå i en social gemenskap med dina grannar. I ett trygghetsboende har alla sin egen lägenhet som är tillgänglighetsanpassad. Det betyder att det exempelvis fungerar bra att röra sig runt i lägenheten med rullstol. Här rår man om sig själv som i vilken lägenhet som helst. Det unika med ett trygghetsboende är den gemensamma lokalen där alla boende har möjlighet att träffas och umgås.

I gemensamhetslokalen har de boende möjlighet att skapa ett aktivt socialt liv där det alltid finns någon att prata med. Det är även i gemensamhetslokalen som bovärden Pernilla Karlsson från Eidar dyker upp och tillsammans med de boende så ordnar hon gemensamma aktiviteter. Tanken är att man i ett trygghetsboende ska få ett bekvämt boende och ett socialt umgänge.

En av de som flyttat in i trygghetsboendet i kvarteret Mars är Eyvonn. Hon trivs som fisken i vattnet. Det var genom uthyrningsansvarig Madeleine Rehndell som Eyvonne fick hjälp med att ställa sig i kö för en lägenhet på trygghetsboendet. Något hon inte ångrat en sekund.

Här har man alltid någon att prata med. Det kommer också att anordnas aktiviteter för oss som bor här tillsammans med bovärden Pernilla Karlsson. Men annars rår man sig själv som i vilken lägenhet som helst.
Eyvonn

Känner du att detta kan vara något för dig eller dina föräldrar i framtiden?

Då är tipset att ställa sig i kö redan nu, då boendet är mycket populärt. Just nu är kötiden ungefär 5 år.
Eidar har trygghetsboenden i kvarteret Mars och Fridhem i centrala Trollhättan samt på Lantmannavägen 32 i Kronogården och från och med i sommar även i kvarteret Gulsparven på Dannebacken.

Du behöver inga biståndsbeslut eller liknande för att söka till trygghetsboende. Det är ett vanligt lägenhetskontrakt där enda kravet är att du ska ha uppnått viss ålder, som i Eidars boende varierar från 65-70 år. Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Är du i behov av omsorg är detta något du söker vid sidan om och hemtjänsten kommer då till din lägenhet i trygghetsboendet, precis som till vilken lägenhet som helst.

Skapa ett konto och logga in på Mina Sidor för att ställa dig i kö till trygghetsboende.

Publicerad 2019-02-06