Bostadsgaranti för

dig som är student

STUDENT

Studentboende

Högskolan Väst samlar runt 14 000 studerande från när och fjärran och många väljer också att flytta till Trollhättan. Eidar förvaltar över 460 studentbostäder, och vi fortsätter att bygga fler. Det bidrar till att Trollhättan är en av få städer i Sverige som lever upp till bostadsgarantin för studenter.

Bostadsgarantin är en extra trygghet för dig som student 

Trollhättan utsågs till årets studentstad år 2014 av Sveriges förenade studentkårer (SFS). Eidar erbjuder möjlighet att dela lägenhet med andra studenter eller att hyra en egen lägenhet. Att bo och studera i samma stad är förstås extra smidigt.

 

Bostadsgarantin gäller för dig som studerar minst 15 hp/termin på Högskolan Väst och har mer än 30 minuters enkel resväg med kollektivtrafik till högskolans campus.

 

Så här söker du lägenhet vid terminstart

 1. När du fått ditt antagningsbesked registrerar du dig på “Mina sidor” på eidar.se
 2. Logga in på “Mina sidor” och ladda upp ditt fullständiga antagningsbesked som pdf. Maila därefter oss på uthyrningen@eidar.se så att vi vet att du söker bostad.
 3. När alla dokument finns registrerade reserverar vi en lämplig bostad till dig och skickar ett erbjudande på mail. Vi vill ha svar och godkännande från dig senast kl 12.00 nästföljande arbetsdag. Tackar du nej, eller om vi inte hör av dig inom angiven svarstid, omfattas du inte längre av bostadsgarantin.
 4. Vi har tyvärr ingen möjlighet att visa den erbjudna bostaden, så förbered dig därför på att du får tacka ja eller nej till boendet utan att ha sett det först. I samband med terminsstart tillämpas inte ordinarie kösystem.

Så här söker du studentlägenhet under pågående termin

 1. Registrera dig som sökande på vår hemsida. Du får 1 köpoäng/dag så desto tidigare du registrerar dig desto bättre för dig.
 2. När du söker studentbostad står du automatiskt även i vår ”vanliga” bostadskö. Du bevakar själv lediga bostäder via Eidars hemsida och dina köpoäng jämförs med andra sökande som anmält intresse för motsvarande lägenhet.
 3. De omkring tre-fyra sökande med högst köpoäng erbjuds visning och den med högst köpoäng som tackat ja erbjuds kontrakt.
 4. När du tilldelas en bostad nollställs dina köpoäng. Tänk då på att registrera dig på nytt i ”vanliga” bostadskön hos Eidar om du tänkt att bo i Trollhättan efter studietiden.

 

Värt att veta!

 • Tillträde till bostaden sker senast 30 dagar från det att anmälan om bostad har registrerats och registreringsintyg har visats. I samband med terminsstart gäller senast 30 dagar efter terminsstart
 • Det finns ingen första eller sista anmälningstid
 • Tackar du nej till erbjuden lägenhet omfattas du inte längre av garantin
 • Vi gör en kreditupplysning på dig före kontraktsskrivning och om du har hyresskulder eller betalningsanmärkningar kan du inte få kontrakt hos Eidar
 • Vi vill att du tecknar en hemförsäkring från den dag ditt kontrakt börjar gälla