Bostadsgaranti för

dig som är student

STUDENT

Studentboende

Eidar förvaltar närmare 400 studentbostäder. Och vi fortsätter att bygga fler. Det bidrar till att Trollhättan är en av få städer i Sverige som lever upp till bostadsgarantin för studenter. Högskolan Väst samlar runt 14 000 studerande från när och fjärran och många väljer också att flytta hit.

Bostadsgarantin är en extra trygghet för dig som student 

Trollhättan utsågs till årets studentstad 2014 av Sveriges förenade studentkårer (SFS), här erbjuder Eidar möjligheten att dela lägenhet med andra studenter eller hyra en egen. Du kan också hyra färdigmöblerat. Att bo och studera i samma stad är förstås extra smidigt.

 

Bostadsgarantin gäller för dig som studerar minst 15 hp/termin på Högskolan Väst. Du ska även ha fyllt 18 år ha mer än 30 minuters enkel resväg med kollektivtrafik till högskolans campus.

 

Värt att veta!

 • Tillträde till bostaden sker senast 30 dagar från det att anmälan om bostad har registrerats och registreringsintyg har visats. I samband med terminsstart gäller senast 30 dagar efter terminsstart
 • Det finns ingen första eller sista anmälningstid
 • Tackar du nej till erbjuden lägenhet omfattas du inte längre av garantin
 • Vi gör en kreditupplysning på dig före kontraktsskrivning och om du har hyresskulder eller betalningsanmärkningar kan du inte få kontrakt hos Eidar
 • Vi vill att du har en gällande hemförsäkring

 

Så här söker du lägenhet vid terminstart

 1. När du fått ditt antagningsbesked registrerar du dig på ”Mina sidor” på eidar.se och kontaktar vår Uthyrning via mail: info@eidar.se eller
  tel: 0520-877 00. Telefontider är: mån-ons 10:00-12:30 samt 14:00-16:00, tors 10:00-12:30 samt 14:00-17:30 och fre 10:00-13:00.
 2. Vi reserverar en lämplig bostad och vill sedan ha svar från dig senast kl 12.00 dagen efter. OBS! Tackar du nej omfattas du inte längre av bostadsgarantin.
 3. För att få hyreskontraktet måste du sedan skicka ditt antagningsbesked från Högskolan Väst till info@eidar.se
 4. Vi har tyvärr ingen möjlighet att visa erbjuden bostad, så förbered dig därför på att du får tacka ja eller nej till boendet utan att ha sett den först. I samband med terminsstart tillämpas inte ordinarie kösystem.

Kvarteret Elefanten: Ett oslagbart studentläge

I studentkvarteret Elefanten får du verkligen en känsla av studentliv. De tre husen stod klara 2009 och här finns sammanlagt 145 studentlägenheter ett stenkast från Högskolan Väst. I november 2017 stod ytterligare 27 studentlägenheter klara för inflyttning på området i det sk. Ingenjörshuset.

 

I Elefanten har du nära till både högskolan och centrum och det är ett populärt område att bo i. Från lägenheterna högst upp i 16-våningshuset har du en fantastisk utsikt och i bottenplan i ett av de tre husen finns en uppskattad gemensamhetslokal som du kan hyra och ha fester i.

 

Lägenhetstyper Mjölnaregatan

 • 1 rum med pentry, från 31,4 kvm
 • 2 rum med pentry, från 35,3 kvm

 

Lägenhetstyper Gärdhemsvägen

 • 1 rum med pentry, från 20,1 kvm

 

Bofakta:

 • Husen har hiss och porttelefon
 • Värme och kallvatten samt kabel-TV via Com Hem och bredband (100Mbit) ingår i hyran
 • El och varmvatten mäts separat och debiteras i efterhand

 

 

Lantmannavägen 12-14: Populärt bland studenter från hela världen

De flesta av våra utländska studenter i Trollhättan hyr lägenhet på Lantmannavägen. Eidar erbjuder 144 lägenheter spridda i två separata byggnader i stadsdelen Kronogården, på ett bekvämt buss- och cykelavstånd från Högskolan Väst.

Bredvid det lilla torget hittar du till exempel ett kulturcentrum, ett bibliotek, en mataffär, en pizzeria och en frisör. Det finns också ett sportcentrum och gym i närheten. Här kan du välja om du vill hyra en egen lägenhet eller dela den med en eller två andra studenter. Flera lägenheter kan också hyras möblerade.

 

Lägenhetstyper

 • 1 sovrum, vardagsrum och köksvrå
 • 2 sovrum – delat kök, badrum/wc, vardagsrum och balkong
 • 3 sovrum – delat kök, badrum/wc, vardagsrum och balkong.

Information in English

 

 

 

Kvarteret Skördetröskan 6: Nybyggda studentlägenheter med grönskan runt hörnet

2017 stod 40 stycken nya fräscha ettor klara för inflyttning på gamla Kronogårdsskolans gård och 10 av dem är studentlägenheter. Här bor du som student med 15 minuters cykelavstånd till Högskolan Väst och nära busshållplats med tät kollektivtrafik till centrum. Inom ett par minuters gångavstånd finns matbutik, restaurang och ett bibliotek och fina vägar som lämpar sig för cykelturer eller jogging finns alldeles runt hörnet.

 

Lägenhetstyp:

 • 1 rum och kök, 29 kvm

 

Bofakta:

 • Vitmålade väggar och trämönstrad plastmatta
 • Spishäll med ugn
 • Hatthylla ingår
 • Badrum med våtrumsmatta
 • Parkeringsplats finns att hyra

 

Hyra:

Hyran är 4002 kr/månad, inkl. värme, varmvatten, hushållsel, kabel-TV och bredband (100Mbit).

 

OBS! Lägenheten skrivs på korttidskontrakt vilket innebär att du hyr en bostad under en begränsad tid där hyrestiden kan uppgå till max 4 år med chans till en kort förlängning. Vid korttidskontraktet skriver du under en överenskommelse om avstående från besittningsskydd, vilket innebär att du inte har rätt att få en annan lägenhet när hyresvärden säger upp kontraktet. Hyresgästen och hyresvärden har tre månaders uppsägningstid.

Kvarteret Magnetiten – nybyggda lägenheter i mysiga Skogshöjden

I oktober 2018 stod vårt senaste studentkvarter Magnetiten i Skogshöjden inflyttningsklart. De 20 marklägenheterna är fördelade i två parallella huskroppar och alla hyresgäster har egen ingång till sin bostad.

 

Lägenhetstyper:

 • 1 ½ rum med pentry – 22, 32 samt 35 kvm

 

Bofakta:
• Lägenheterna har vitmålade väggar med ljusa linoleumgolv
• Egen kombimaskin (tvättmaskin och torktumlare) i badrummet
• Pentry med spishäll och mikrovågsugn
• Eget fristående förrådsutrymme
• Cykelförråd under skärmtak

 

Hyra:

Snitthyran för lägenheterna är ca 4 800 kr, inkl. kostnader för värme, varmvatten, hushållsel och bredband.

 

Skogshöjden är en mysig och trivsam del av Trollhättan och kallas för ”trädgårdsstaden”. I området finns skola, kyrka, pizzeria och sjukhuset Näl och ett stenkast bort erbjuder Överby Shopping ett stort utbud av affärer och butikskedjor. Du kan enkelt cykla in till stan på ca 20 minuter eller ta bussen som går direkt ner till Drottningtorget intill Högskolan Väst.

Snabbguide: Så här söker du din studentlägenhet

 

 1. När du fått ditt antagningsbesked registrerar du dig på eidar.se och kontaktar vår Uthyrning, tel 0520-877 00.
 2. Vi reserverar en lämplig bostad och vill sedan ha svar från dig senast kl 12.00 dagen efter. OBS! Tackar du nej omfattas du inte längre av bostadsgarantin.
 3. För att få hyreskontraktet måste du sedan skicka ditt antagningsbesked från Högskolan Väst till info@eidar.se
 4. Vi har tyvärr ingen möjlighet att visa erbjuden bostad, så förbered dig därför på att du får tacka ja eller nej till boendet utan att ha sett den först. I samband med terminsstart tillämpas inte ordinarie kösystem.

 

Sök studentlägenhet under terminen

 

 1. Registrera dig som sökande på vår hemsida. Du får 1 köpoäng/dag så desto tidigare du registrerar dig desto bättre för dig.
 2. När du söker studentbostad står du automatiskt även i vår ”vanliga” bostadskö. Du bevakar själv lediga bostäder via Eidars hemsida och dina köpoäng jämförs med andra sökande som anmält intresse för motsvarande lägenhet.
 3. De omkring tre-fyra sökande med högst köpoäng erbjuds visning och den med högst köpoäng som tackat ja erbjuds kontrakt.
 4. När du tilldelas en bostad nollställs dina köpoäng. Tänk då på att registrera dig på nytt i ”vanliga” bostadskön hos Eidar om du tänkt att bo i Trollhättan efter studietiden.