Bostadsgaranti för

dig som är student

STUDENT

Studentboende

Högskolan Väst samlar runt 14 000 studerande från när och fjärran och många väljer också att flytta till Trollhättan. Eidar förvaltar närmare 400 studentbostäder, och vi fortsätter att bygga fler. Det bidrar till att Trollhättan är en av få städer i Sverige som lever upp till bostadsgarantin för studenter.

Bostadsgarantin är en extra trygghet för dig som student 

Trollhättan utsågs till årets studentstad år 2014 av Sveriges förenade studentkårer (SFS). Eidar erbjuder möjlighet att dela lägenhet med andra studenter eller att hyra en egen lägenhet. Att bo och studera i samma stad är förstås extra smidigt.

 

Bostadsgarantin gäller för dig som studerar minst 15 hp/termin på Högskolan Väst, har fyllt 18 år och har mer än 30 minuters enkel resväg med kollektivtrafik till högskolans campus.

 

Så här söker du lägenhet vid terminstart

 1. När du fått ditt antagningsbesked registrerar du dig på ”Mina sidor” på eidar.se och kontaktar vår Uthyrning via mail: uthyrningen@eidar.se eller
  tel: 0520-877 00. Telefontiden är: mån-ons 10:00-12:30 samt 14:00-16:00, tors 10:00-12:30 samt 14:00-17:30 och fre 10:00-13:00.
 2. Vi reserverar en lämplig bostad och vill sedan ha svar från dig senast kl 12.00 dagen efter. OBS! Tackar du nej omfattas du inte längre av bostadsgarantin.
 3. För att få hyreskontraktet måste du sedan skicka ditt antagningsbesked från Högskolan Väst till uthyrningen@eidar.se
 4. Vi har tyvärr ingen möjlighet att visa den erbjudna bostaden, så förbered dig därför på att du får tacka ja eller nej till boendet utan att ha sett det först. I samband med terminsstart tillämpas inte ordinarie kösystem.

Så här söker du studentlägenhet under pågående termin

 1. Registrera dig som sökande på vår hemsida. Du får 1 köpoäng/dag så desto tidigare du registrerar dig desto bättre för dig.
 2. När du söker studentbostad står du automatiskt även i vår ”vanliga” bostadskö. Du bevakar själv lediga bostäder via Eidars hemsida och dina köpoäng jämförs med andra sökande som anmält intresse för motsvarande lägenhet.
 3. De omkring tre-fyra sökande med högst köpoäng erbjuds visning och den med högst köpoäng som tackat ja erbjuds kontrakt.
 4. När du tilldelas en bostad nollställs dina köpoäng. Tänk då på att registrera dig på nytt i ”vanliga” bostadskön hos Eidar om du tänkt att bo i Trollhättan efter studietiden.

 

Värt att veta!

 • Tillträde till bostaden sker senast 30 dagar från det att anmälan om bostad har registrerats och registreringsintyg har visats. I samband med terminsstart gäller senast 30 dagar efter terminsstart
 • Det finns ingen första eller sista anmälningstid
 • Tackar du nej till erbjuden lägenhet omfattas du inte längre av garantin
 • Vi gör en kreditupplysning på dig före kontraktsskrivning och om du har hyresskulder eller betalningsanmärkningar kan du inte få kontrakt hos Eidar
 • Vi vill att du har en gällande hemförsäkring

Kvarteret Elefanten: Ett oslagbart studentläge

I studentkvarteret Elefanten, bara ett stenkast från Högskolan Väst, får du verkligen en känsla av studentliv. Tre av kvarterets hus stod klara 2009 med sammanlagt 145 studentlägenheter. I november 2017 stod ytterligare 27 studentlägenheter klara för inflyttning i det så kallade Ingenjörshuset.

 

I kvarteret Elefanten har du nära till både högskolan och stadens centrum och det är ett populärt område att bo i. Från lägenheterna högst upp i 16-våningshuset har du en fantastisk utsikt och i bottenplan i ett av husen finns en uppskattad gemensamhetslokal som du kan hyra och ha fest i.

 

Lägenhetstyper på Mjölnaregatan

 • 1 rum med pentry, från 31,4 kvm
 • 2 rum med pentry, från 35,3 kvm

 

Lägenhetstyper på Gärdhemsvägen

 • 1 rum med pentry, från 20,1 kvm

 

Bofakta:

 • Husen har hiss och porttelefon
 • Värme och kallvatten samt kabel-TV via Com Hem och bredband (100Mbit) ingår i hyran
 • El och varmvatten mäts separat och debiteras i efterhand

 

Hyra:

Snitthyran för lägenheterna är 4 228 kr för en lägenhet på 33,1 kvm, inklusive kostnader för värme, varmvatten, hushållsel och bredband.

 

Lantmannavägen 12 & 14: Populärt bland studenter från hela världen

De flesta av de utländska studentenar i Trollhättan hyr lägenhet på Lantmannavägen. Eidar erbjuder 144 lägenheter spridda i två hus i stadsdelen Kronogården, på ett bekvämt buss- och cykelavstånd från Högskolan Väst och Trollhättans centrum.

Bredvid det lilla torget hittar du till exempel ett kulturcentrum, ett bibliotek, en mataffär, en pizzeria och en frisör. Det finns också ett sportcentrum och gym i närheten. Här kan du välja om du vill hyra en egen lägenhet eller dela den med en eller två andra studenter.

 

Lägenhetstyper

 • 1 sovrum, vardagsrum och köksvrå
 • 2 sovrum – delat kök, badrum/wc, vardagsrum och balkong
 • 3 sovrum – delat kök, badrum/wc, vardagsrum och balkong

Information in English

 

 

 

Kvarteret Skördetröskan 6: Nybyggda studentlägenheter med grönskan runt hörnet

2017 stod 40 nya fräscha ettor klara för inflyttning på gamla Kronogårdsskolans gård, 10 av dem är studentlägenheter. Här bor du som student med 15 minuters cykelavstånd till Högskolan Väst och nära busshållplats med tät kollektivtrafik till centrum. Inom ett par minuters gångavstånd finns matbutik, restaurang och ett bibliotek och fina vägar som lämpar sig för cykelturer eller jogging finns alldeles runt hörnet.

 

Lägenhetstyp:

 • 1 rum och kök, 29 kvm

 

Bofakta:

 • Vitmålade väggar och trämönstrad plastmatta
 • Spishäll med ugn
 • Hatthylla
 • Badrum med våtrumsmatta
 • Parkeringsplats finns att hyra

 

Hyra:

Hyran är 4002 kr/månad, inklusive värme, varmvatten, hushållsel, kabel-TV och bredband (100Mbit).

 

OBS! Lägenheten skrivs på korttidskontrakt vilket innebär att du hyr en bostad under en begränsad tid där hyrestiden kan uppgå till max 4 år med chans till en kort förlängning. Vid korttidskontraktet skriver du under en överenskommelse om avstående från besittningsskydd. Hyresgästen och hyresvärden har tre månaders uppsägningstid.

Kvarteret Magnetiten – nybyggda lägenheter i mysiga Skogshöjden

I oktober 2018 stod vårt senaste studentkvarter Magnetiten i idylliska stadsdelen Skogshöjden klart för inflyttning. De 20 marklägenheterna är fördelade i två parallella huskroppar och alla hyresgäster har egen ingång till sin bostad.

 

Skogshöjden är en mysig och trivsam del av Trollhättan och kallas för ”trädgårdsstaden”. I området finns skola, kyrka, pizzeria och sjukhuset Näl och 8 minuters cykelväg bort erbjuder Överby Shopping ett stort utbud av affärer och butikskedjor. Du kan enkelt cykla in till Högskolan och centrum på ca 20 minuter eller så tar du bussen som går direkt till Drottningtorget intill Högskolan Väst.

 

Lägenhetstyper:

 • 1 ½ rum med pentry – 22, 32 samt 35 kvm

 

Bofakta:
• Lägenheterna har vitmålade väggar med ljusa linoleumgolv
• Egen kombimaskin (tvättmaskin och torktumlare) i badrummet
• Pentry med spishäll och mikrovågsugn
• Eget fristående förrådsutrymme
• Cykelförråd under skärmtak

 

Hyra:

Snitthyran för lägenheterna är 4 800 kr, inklusive kostnader för värme, varmvatten, hushållsel och bredband.