Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Urban Blom, VD på Eidar tar emot Miljöpartiets miljöpris

Årets Miljöpris till Eidar

2018 blev Eidar som första Allmännyttiga Bostadsbolag helt fossilfritt. För denna bedrift belönades Eidar med ÅRETS MILJÖPRIS 2018 av Miljöpartiet i Trollhättan. Miljöpartiets gruppledare Esther O'Hara överräckte priset till Eidars VD Urban Blom. Deltog gjorde även Drift & Miljöchef Henrik Patriksson och Rasken Andreasson från Verdandi.

I juni 2018 var AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag som första allmännyttiga bostadsbolag klara med att fasa ut alla fossila bränslen ur både bolagets fordonspark och ur energitillförseln till våra fastigheter. Miljöpartiet i Trollhättan belönar nu Eidar med sitt miljöpris för bedriften att bli helt fossilfria och för den minskade klimatpåverkan.

Miljöpartiets motivering löd:

Genom förtjänstfullt arbete har Eidar som första Allmännyttiga bostadsbolag i Sverige uppnått det högt uppsatta målet att bli helt fossilbränslefria.
Det är jätteroligt att vårt miljöengagemang uppmärksammas lokalt. Vi blir så klart stolta och glada över att det uppmärksammas och hoppas att det ger ringar på vattnet och att fler inser att det är möjligt att bli fossilfria.
- Henrik Patriksson chef för Drift- och Miljö

Miljöområdet är en prioriterad fråga på Eidar som arbetar systematiskt, långsiktigt och strategiskt i både stort och smått med klimatfrågor och bolaget blev i december 2018 även certifierade enligt miljöledningssystemet ISO14001.

Prissumman delades i Eidars namn ut till Verdandi för att uppmuntra och uppmärksamma den viktiga insats som Verdandi gör för utsatta människor.

Publicerad 2019-02-13


Fler nyheter