Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Eidar går med i Allmännyttans klimatinitiativ

Eidar har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet i initiativet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen minskar med 30 procent.

Allmännyttans branschorganisation SABO har i dagarna lanserat Allmännyttans klimatinitiativ, som uppmuntrar de allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige att bidra konkret till klimatomställningen.

I dagsläget har 67 bostadsföretag med närmare 293 000 lägenheter över hela landet har anslutit sig och Eidars vd Urban Blom och styrelseordförande Per Wennberg signerade avsiktsförklaringen i samband med invigningen av kvarteret Mars.

Klimatinitiativet har två övergripande mål:

  • En fossilfri allmännytta senast år 2030.
  • 30 procents lägre energianvändning till 2030 (räknat från år 2007).

- Vi kan stolt konstatera att Eidar som första allmännyttiga bolag var fossilfria redan i somras och vårt mål är att uppnå 30% lägre energianvändning redan år 2020, säger Urban Blom.

Sedan 2007 har Eidars energianvändning minskat med 23,6% och företagets miljöpåverkan följs upp och kartläggs kontinuerligt.

– Allmännyttan kan i kraft av både sin storlek och sin förmåga att samverka bidra till att minska utsläppen av växthusgaser. Världen står inför en oerhört stor klimatutmaning, säger Anders Nordstrand, vd på Sabo

Läs mer om Allmännyttans klimatinitiativ.

Publicerad 2018-12-03


Fler nyheter